18x bier cadeau voor bierliefhebbers

Voor een bierliefhebber geldt het motto ‘Bier is plezier’. Een echte bierliefhebber geniet ervan om nieuwe biertjes te ontdekken en ontvangt dan ook vaak speciaalbier als cadeau. Echter, wil jij iemand die houdt van bier op een originele manier verrassen? Bekijk dan hieronder de top 18 originele bier cadeau ideeën. Hiermee vind jij een leuk cadeau voor een bierliefhebber dat geheel in het teken staat van bier en zeker zal worden gewaardeerd.

1. Bierkenner krasposter

Deze bierkenner krasposter is hét perfecte cadeau voor een echte bierliefhebber die ervan houdt om verschillende soorten bier te proberen. Op de bierkenner krasposter staan 42 verschillende bierstijlen, welke de ontvanger van het cadeau weg kan krassen als hij/zij deze heeft geprobeerd. Door het weg krassen van de gouden folie komt de kleur van het betreffende bier tevoorschijn. Bij de krasposter zit tevens een boekje, waarin meer staat beschreven over de verschillende biersoorten.

2. Bierfles puzzel

Hou jij er wel van om een vriend of familielid een beetje te plagen met een cadeau? Dan is deze bierpuzzel voor jou het perfecte cadeau. De ontvanger moet hierbij namelijk moeite doen voor zijn/haar flesje bier. Voordat hij/zij van het flesje bier kan genieten moet eerst de puzzel opgelost worden. Hiermee heb jij dan ook een onvergetelijk bier cadeau dat voor veel hilariteit zal zorgen.

3. Bierbrouwpakket

Met een bierbrouwpakket laat jij misschien wel de droom uitkomen van de ontvanger van het cadeau, zijn/haar eigen biertje!

Er zijn online verschillende bierbrouwpakketten te koop. Een populair merk van bierbrouwpakketten is Brew Monkey. Deze heeft bierbrouwpakketten voor verschillende soorten bier, waaronder Blond, IPA, Tripel en Weizener. Kies het favoriete bier van de bierliefhebber en verras deze met dit originele bier cadeau!

4. Boek Bierkenner word je zo

Een leuk cadeau voor iemand die houdt van bier is het boek Bierkenner word je zo. Hiermee leer je namelijk meer over waar je op moet letten bij de aankoop van bier, het organiseren van een bierproeverij en het combineren van bier met eten. Daarnaast leer je met dit boek meer over bier. Zo wordt hierin uitgelegd welke ingrediënten in bier gaan en hoe het brouwproces in zijn werk gaat. Kortom: een leuk boek voor een bierliefhebber dat deze zeker graag zal lezen.

5. Gepersonaliseerd bierpakket

Een bierliefhebber is natuurlijk dol op bier. Wil jij een bierliefhebber verrassen met bier, maar wel op een originele manier? Geef dan een gepersonaliseerd bierpakket cadeau. Van dit bierpakket kan je zowel de flesjes als de verpakking personaliseren met tekst, foto’s en een ontwerp naar keuze. Hiermee heb jij dan ook een persoonlijk en leuk bier cadeau om te geven.

Bijkomend voordeel van het cadeau is dat, als je zelf ook bierliefhebber bent, de ontvanger van het cadeau jou misschien wel uitnodigt om samen de biertjes op te drinken.

6. Bierfles paraplu

Wil jij een bierliefhebber een leuk én praktisch cadeau geven? Verras deze dan met een bierfles paraplu. Dit is een paraplu die er ingeklapt uitziet als een flesje bier. Klap je de paraplu uit, dan zie je dat op de paraplu allemaal glazen bier staan afgebeeld. 

Het is dan ook een geweldig cadeau voor een bierliefhebber. Deze zal niet kunnen wachten tot het gaat regenen, zodat hij/zij deze leuke bier paraplu kan gaan gebruiken.

7. Bierdopjesschieter

Een bierdopjesschieter is het perfecte cadeau voor een bierliefhebber wiens motto ‘Bier is plezier’ op het lijf is geschreven. Een bierdopjesschieter maakt het drinken van een biertje nog een stukje leuker. Met een bierdopjesschieter kun je namelijk een flesje bier openen en de bierdop vervolgens wegschieten. 

Ook ideaal voor een luie bierdrinker. Deze hoeft in het vervolg niet meer naar de prullenbak te lopen, maar schiet gewoon zijn bierdopje de prullenbak in!

8. Bierglas met naam

Met een gegraveerd bierglas wordt bier drinken een stuk bijzonderder. Want wat is er leuker dan bier drinken uit een glas dat speciaal voor jou is ontworpen. Met een gegraveerd wijnglas heb je dan ook een uniek en persoonlijk bier cadeau!

YourSurprise biedt de mogelijkheid om online het ontwerp te maken voor je gegraveerde bierglas. Zo kan je gebruik maken van diverse designs voor verschillende gelegenheden, zoals een verjaardag of huwelijk, in combinatie met je eigen tekst.

Naast een regulier bierglas is het ook de mogelijkheid om een glas voor witbier of een bierpul te graveren. 

9. Bier kaartspel

Een leuk cadeau voor iemand die houdt van bier is een bier kaartspel. De speelkaarten hiervan staan geheel in het teken van bier en bevatten allerlei leuke weetjes over bier. Verder zijn de speelkaarten waterproof, dus je kan gerust dit spel spelen onder het genot van een flesje bier. Hieraan zal een bierliefhebber dan ook veel plezier beleven.

10. Bier badhanddoek

Deze bier badhanddoek vormt een echte eyecatcher op vakantie of het strand. Het is dan ook een leuk cadeau voor bierliefhebbers dat zeker zal worden gewaardeerd. Hiermee vinden ze hun plek altijd makkelijk terug, kunnen ze zichzelf afdrogen en heerlijk zonnen.

11. Bier douchegel

Een grappig cadeau voor een bierliefhebber is bier douchegel. De verpakking heeft namelijk de vorm van een flesje bier en ook de douchegel heeft de kleur van bier. Hiermee kan een bierliefhebber dan ook genieten van een heerlijke bierdouche!

12. Bierdopjes verzamelaar

Een bierdopjes verzamelaar is het perfecte cadeau voor een bierliefhebber die ervan houdt om verschillende biertjes te proberen. Er zijn verschillende leuke manieren waarop een bierliefhebber zijn bierdopjes kan verzamelen. 

Allereerst, heb je een bierdopjes Wall of Fame. Hierin kan een bierliefhebber de bierdopjes van zijn/haar favoriete biertjes of speciaalbieren plaatsen. Dit vormt dan ook een mooie herinnering voor een bierliefhebber. Daarnaast heb je een magnetische bierboom. Dit is een grappige manier om bierdopjes te verzamelen. Aan deze bierboom zitten magneten, waardoor bierdopjes hieraan blijven hangen. Hoe meer bierdopjes, hoe groter de bierboom wordt. Tot slot heb je een verzamelrekje voor bierdopjes met het woord ‘BEER’ waarin je al je bierdopjes kan bewaren. Dit verzamelrekje kan je bevestigen aan de muur en vormt dan ook een leuke manier om je bierdopjes te verzamelen. 

Welke bierdopjes verzamelaar je ook kiest, met dit cadeau kan een bierliefhebber nagenieten van alle biertjes die hij heeft genoten.

Bierdopjes Wall of fame
Magnetische bierboom
Beer verzamelrekje voor bierdopjes

13. Bier sokken

Bier sokken zijn een leuk cadeau voor een bierliefhebber die maar geen genoeg kan krijgen van bier. Deze sokken zien er namelijk uit als een glas bier en zijn dan ook de perfecte sokken voor een bierliefhebber.

Deze leuke bier sokken zijn verkrijgbaar in 3 verschillende varianten. Dit zijn 3 verschillende biersoorten, namelijk blond (geel), IPA (oranje) en stout (zwart). De biersokken worden geleverd in een bierblikje, zodat jij een fantastisch cadeau hebt om te geven!

14. Bierglas microfiber schoonmaakdoekje

Een leuk en handig cadeau voor bierliefhebbers is een microfiber schoonmaakdoekje dat eruit ziet als een bierglas. Dit schoonmaakdoekje laat geen krassen achter en is dan ook ideaal om glazen oppervlakten schoon te maken, zoals een telefoon, bril, cameralens of beeldscherm. Hiermee zal jij een bierliefhebber dan ook zeker blij maken.

15. Bierwoordzoeker XL

Een grappig cadeau voor bierliefhebbers is de bierwoordzoeker XL. Dit is een woordzoeker waarin maar liefst 100 woorden die te maken hebben met bier staan verstopt. Bij elk woord staat ook nog eens een bierweetje vermeld. Hiermee zal een bierliefhebber zichzelf dan ook zeker vermaken.

16. Rondleiding bierbrouwerij

Bij een rondleiding op een bierbrouwerij ziet een bierliefhebber hoe al de heerlijke biertjes die hij/zij drinkt nu eigenlijk gemaakt worden. Beleef het productieproces van begin tot eind en ontdek de wondere wereld van bierbrouwen.

Er zijn verschillende producenten van bier die rondleidingen aanbieden bij hun bierbrouwerij. Zo biedt Grolsch een Brouwerij Tour aan op hun brouwerij in Enschede, welke in 2019 voor de tweede keer het Certificaat van Uitmuntendheid heeft gekregen van Tripadvisor. Verder biedt Heineken ook verschillende tours aan op de voormalige brouwerij in Amsterdam. Tot slot biedt ook Hertog Jan de mogelijkheid om een rondleiding te boeken bij hun brouwerij in Arcen.

17. Bierproeverij

Met een bierproeverij wordt een bierliefhebber op zijn wenken bediend, want waar maak je een bierliefhebber blijer mee dan een hele middag bier te proeven? Een bierproeverij biedt een bierliefhebber daarnaast de mogelijkheid om nieuwe biertjes te ontdekken.

Het verrassen van een bierliefhebber met een bierproeverij kan op verschillende manieren vorm worden gegeven.

Zelf organiseren

Allereerst kan je zelf een bierproeverij organiseren. Online staan verschillende tips voor het zelf organiseren van een geslaagde bierproeverij.

Op locatie

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een bierproeverij te boeken. Er zijn in Nederland verschillende bedrijven die bierproeverijen organiseren. Zoek een bierproeverij uit in een regio naar keuze en genieten maar!

18. Biertap

Met een biertap kan je zelf thuis een overheerlijk biertje voor jezelf tappen. Dit is een droom van veel bierliefhebbers en hiermee laat jij deze dan ook uitkomen. Een goede thuistap is de Philips Perfect Draft HD3720/25 biertap. Deze biertap heeft een temperatuur- en volumeindicatie. Hierdoor heb je altijd lekker koel bier en weet je of je nog voldoende bier in het vaatje hebt. Kortom: een perfect bier cadeau waarmee een bierliefhebber heerlijk thuis van een koel, vers getapt biertje kan genieten!