17x wijn cadeau voor wijnliefhebbers

Ken jij iemand die helemaal dol is op wijn? Een echte wijnliefhebber die het liefst ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds wijn drinkt. Wiens motto’s ‘Wijnen, wijnen, wijnen’ en ‘Het is pas crisis als de wijn op is’ zijn? Dan vind je met de onderstaande top 17 wijn cadeaus voor wijnliefhebbers het perfecte cadeau voor deze persoon. Hiermee geef jij niet een saaie fles wijn cadeau, maar kan jij een wijnliefhebber op een originele manier verrassen met een cadeau dat geheel in het teken staat van wijn.

1. Wijnfles puzzel

De wijnfles puzzel is een grappig en leuk cadeau voor een wijnliefhebber, waarbij deze moeite moet doen voor zijn/haar fles wijn. De ontvanger van de wijnpuzzel moet namelijk eerst de puzzel oplossen voordat deze de wijnfles kan openen. Hiermee kan jij een wijnliefhebber dan ook op een originele manier verrassen.

2. Wijnfles paraplu

Als je een wijnliefhebber echt wilt verrassen, geef dan een wijnflesparaplu. Met een wijnfles paraplu lijkt het alsof je een fles wijn cadeau geeft, maar niets is minder waar. Het zal waarschijnlijk dan ook even duren voordat de ontvanger door heeft dat hij/zij daadwerkelijk een paraplu cadeau heeft gekregen. Daarnaast kan de ontvanger van het cadeau hiermee altijd een wijnfles bij zich dragen, perfect dus voor iemand die helemaal dol op wijn!

3. Wijnglas uit de fles

Een echte wijnliefhebber heeft waarschijnlijk niet genoeg aan één glas en drinkt het liefste uit de fles. Hiervoor is een wijnglas waarmee je uit de fles kan drinken dan ook perfect! Dit wijnglas kan je aansluiten op een wijnfles, waardoor de wijn rechtstreeks vanuit de fles naar het glas gaat. Hiermee heb jij dan ook een origineel cadeau voor een wijnliefhebber. Die hoeft hiermee niet meer bij te schenken, maar kan heerlijk uit één glas én de fles drinken. 

4. Boek Wijnkenner word je zo

Het boek Wijnkenner word je zo is een fantastisch cadeau voor een wijnliefhebber. Hiermee leer je alles wat je wilt weten over wijn. Zo ontdek je met dit boek welke wijn bij jou past, welke wijn past bij welk gerecht en leer je meer over het kiezen van wijn op de wijnkaart en het kopen en verzamelen van wijn. Daarnaast bevat dit boek ook veel praktische informatie over wijn, zoals waarom er verschillende wijnglazen voor verschillende wijnsoorten zijn en leer je meer over de wijnstreken. Het is dan ook een handig en interessant boek dat een wijnliefhebber zeker graag zal lezen.

5. Wijnfles met wijnaccessoires

Deze wijnfles bevat geen wijn, maar wel allerlei handige wijnaccessoires. Het is dan ook een leuk cadeau voor een wijnliefhebber dat zeker van pas zal komen. In deze wijnfles zit namelijk alles wat je nodig hebt om te kunnen genieten van een fles wijn. Zo bevat deze een kurkentrekker, flessenstop, wijnschenker, anti-drup ring en foliesnijder. De wijnfles heeft een magnetische sluiting, zodat je deze makkelijk kunt openen en sluiten. Het is dan ook een originele manier om je wijnaccessoires te bewaren. 

6. Wijnfles kaasplank

Ken jij iemand die graag een glaasje wijn drinkt onder het genot van kaas? Dan is een kaasplank in de vorm van een wijnfles met de tekst ‘Wine, cheese & good times’ een perfect cadeau voor deze wijnliefhebber. Hiermee wordt het eten van lekkere hapjes bij de wijn nog leuker!

7. Wijn cadeaupakket

Met dit wijn cadeaupakket zal jij een wijnliefhebber zeker blij maken. Allereerst, bevat dit cadeaupakket namelijk een fles wijn met de opdruk ‘Het is pas crisis als de wijn op is’. In deze quote zal een wijnliefhebber zich zeker herkennen. Daarnaast zit er een wijnkoeltas in, welke ervoor zorgt dat je fles wijn gekoeld blijft en makkelijk kan worden meegenomen. Daarnaast bevat het pakket een zakje Japanse bollen en pretzelmix, zodat je wat lekkers hebt om te eten bij je glaasje wijn. Kortom: een fantastisch cadeaupakket voor een wijnliefhebber waarvan deze zeker zal genieten!

8. Cadeaubon Lekker wijntje

Ken jij iemand die houdt van wijn, maar weet je niet welke wijn deze persoon het liefste drinkt? Dan is de cadeaubon Lekker wijntje het perfecte cadeau voor deze persoon. Of deze nu houdt van een Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc of een andere soort wijn, hiermee zit je altijd goed. Met deze cadeaubon kan een wijnliefhebber namelijk zelf een fles wijn uitkiezen en hiervan vervolgens genieten. Hiermee weet je dan ook zeker dat je een lekkere wijn cadeau geeft!

9. Vino2Go

Een Vino2Go is een origineel cadeau voor wijnliefhebbers. Hiermee kan je op elk moment van de dag, waar je ook bent, van je favoriete wijn genieten. Met de Vino2Go kan je namelijk makkelijk je favoriete wijn meenemen en opdrinken. Hiermee kan je dus altijd en overal genieten van een heerlijk glaasje wijn!

10. Wijn sokken

Met wijn sokken kan iedereen aan de voeten van een wijnliefhebber zien dat hij/zij dol is op wijn! Je hebt rode wijn sokken voor iemand die houdt van rode wijn en witte wijn sokken voor iemand die houdt van witte wijn. De sokken zijn one size fits all, dus je hoeft niet de maat van de wijnliefhebber te weten om dit geweldige cadeau te geven. De sokken zijn verpakt in een leuke verpakking die eruit ziet als een fles wijn, zodat het geven van dit cadeau extra leuk is!

11. Wijnstopper

Soms heeft een wijnliefhebber zin in maar een paar glazen wijn. Een echte wijnliefhebber weet dat het niet afsluiten van een fles wijn ten koste gaat van de smaak. Geef daarom een wijnliefhebber een originele wijnstopper, bijvoorbeeld in de vorm van een wijnglas, bewegend poppetje of hart. Hiermee wordt het afsluiten van een fles wijn een feestje!

Wijnglas wijnstopper
Bewegend poppetje wijnstopper
Hart wijnstopper

12. Kurkentrekker

Wat heeft iedere wijnliefhebber nodig? Een kurkentrekker om een heerlijke fles wijn te openen. Een wijnliefhebber kan natuurlijk nooit genoeg kurkentrekkers hebben. Verras deze dan ook met een originele kurkentrekker, bijvoorbeeld in de vorm van een fles wijn, kat of olifant. Hiermee wordt het openen van een fles wijn nog leuker!

Wijnfles kurkentrekker
Olifant kurkentrekker

13. Wijnkoeler

Met een wijnkoeler hou je een fles wijn lekker lang koel. Het is dan ook ideaal voor warme zomeravonden. Met een wijnkoeler kan je een fles wijn namelijk in handbereik op tafel laten staan en hoef je niet elke keer naar de koelkast. Maar ook op andere momenten biedt een wijnkoeler de mogelijkheid om lekker te genieten van een koele fles wijn.

Geef bijvoorbeeld een wijnkoeler met de tekst ‘Wine … because no great story started with someone eating a salad’ of een wijnkoeler met een Bluetooth speaker en LED-verlichting.

Verder kan je op YourSurprise een roestvrijstale wijnkoeler bestellen, welke je kan ontwerpen en personaliseren naar eigen wens. Zo zijn er verschillende ontwerpen voor verschillende gelegenheden, zoals een verjaardag of nieuwe woning, welke je kan aanvullen met je eigen tekst. Een wijnkoeler die jij speciaal hebt laten graveren met een tekst en ontwerp naar keuze zal zeker worden gewaardeerd!

Wijnkoeler met tekst
Wijnkoeler met Bluetooth en LED-verlichting
Gegraveerde wijnkoeler met eigen tekst

14. Kurkenverzamelaar

Een echte wijnliefhebber verzamelt de kurken van de wijnen die hij/zij heeft gedronken. Maak het verzamelen van de kurken nog specialer met een kurkenverzamelaar. Geef bijvoorbeeld een kurkenverzamelaar waarmee de wijnliefhebber uiteindelijk een mooie en speciale onderzetter kan maken. Dit vormt een mooie herinnering aan alle gedronken wijnen en zal daarnaast ook zeker van pas komen.

15. Wijn woordzoeker XL

De wijn woordzoeker XL is een origineel cadeau voor wijnliefhebbers. In deze woordzoeker staan namelijk maar liefst 100 wijntermen verstopt. Maar dat is nog niet alles. Bij elke wijnterm staat een weetje, waarmee je wijnkennis nog groter wordt. Hieraan zal een wijnliefhebber dan ook zeker veel plezier beleven!

16. Mini wijnvat met kraantje

Een mini wijnvat met kraantje is een origineel wijn cadeau dat zeker in de smaak zal vallen. Het vormt een echte eyecatcher in het huis van een wijnliefhebber en zal met veel plezier gebruikt worden. Bij het mini wijnvat worden 3 zakken meegeleverd om drank in te doen. Het enige wat je hoeft te doen is de zak te vullen met een drank naar keuze en de kraan erin te doen. Vervolgens kan je op een leuke en originele manier wijn schenken.

17. Wijn

Een wijnliefhebber houdt van wijn, dus wat is dan een goede cadeautip? Wijn! Er zijn verschillende manieren waardoor je het geven van een fles wijn toch speciaal kan maken. Kies allereerst de fles wijn uit. Je kan kiezen voor de favoriete wijn van de persoon in kwestie of juist een bijzondere fles wijn die de wijnliefhebber misschien nog niet kent. Vervolgens kan je deze fles wijn op verschillende manieren personaliseren.

Fles wijn in gepersonaliseerde wijnkist

Allereerst kan je de fles wijn in combinatie met een gepersonaliseerde wijnkist geven. YourSurprise biedt zowel de mogelijkheid om een gepersonaliseerde wijnkist met als zonder wijn te bestellen. Je kan er dus ook voor kiezen om enkel een gepersonaliseerde wijnkist te kopen en zelf in de winkel een fles wijn uit te zoeken, maar het is ook mogelijk om een fles wijn in combinatie met een gepersonaliseerde wijnkist te bestellen.

Fles wijn met gepersonaliseerd etiket

Daarnaast kun je een fles wijn met een gepersonaliseerd etiket ontwerpen in plaats van het gebruikelijke etiket wat op de fles zit. YourSurprise biedt de mogelijkheid om een fles wijn met gepersonaliseerd etiket te bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is een fles wijn uit te zoeken en het etiket online te ontwerpen. Hiermee heb jij een origineel en persoonlijk wijn cadeau dat zeker in de smaak zal vallen.

Ben je op zoek naar meer cadeau inspiratie voor drankliefhebbers? Bekijk dan ook: