Top 10 cadeau ideeën voor wijnliefhebbers

Ken jij iemand die helemaal dol is op wijn? Een echte wijnliefhebber die het liefst s’ochtends, s’middags en s’avonds wijn drinkt. Wiens motto ‘Wijnen, wijnen, wijnen’ is? Dan vind je in onderstaande cadeau ideeën misschien wel hét perfecte cadeau voor die persoon. 

1. Wijnfles paraplu

Als je een wijnliefhebber echt wilt verrassen, geef dan een wijnflesparaplu. Met een wijnfles paraplu lijkt het alsof je een wijnfles cadeau geeft, maar niets is minder waar. Het zal waarschijnlijk dan ook even duren voordat de ontvanger door heeft dat hij/zij daadwerkelijk een paraplu cadeau heeft gekregen. Daarnaast kan de ontvanger van het cadeau hiermee altijd een ‘wijnfles’ bij zich dragen, perfect dus voor iemand die helemaal dol op wijn!

2. Wijnpuzzel

De wijnpuzzel is een grappig en leuk cadeau, waarbij de ontvanger moeite moet doen voor zijn/haar fles wijn. De ontvanger van de wijnpuzzel moet namelijk eerst de puzzel oplossen voordat deze de wijnfles kan openen.

3. Gegraveerd wijnglas

Met een gegraveerd wijnglas wordt wijn drinken nog net een stukje leuker. Want wat is er specialer dan wijn drinken uit een glas waarop je naam of een andere bijzondere boodschap staat? Met een gegraveerd wijnglas heb je dan ook een uniek en persoonlijk cadeau!

YourSurprise biedt de mogelijkheid om online het ontwerp te maken voor je gegraveerde wijnglas, waarbij je de keuze hebt uit 2 varianten: een rode wijnglas of witte wijnglas. De mogelijkheden om een wijnglas te graveren zijn uitgebreid. Zo kun je gebruik maken van diverse designs voor verschillende gelegenheden, zoals een verjaardag of huwelijk, in combinatie met je eigen tekst.

4. Wijnfles kaasplank

Ken jij iemand die graag van een glaasje wijn geniet onder het genot van kaas? Dan is een kaasplank in de vorm van een wijnfles met de tekst ‘Wine, cheese & good times’ een perfect cadeau voor deze wijnliefhebber! Hiermee wordt borrelen nog leuker!

5. Wijnglas uit de fles

Een echte wijnliefhebber heeft waarschijnlijk niet genoeg aan één glas en drinkt het liefste uit de fles, hiervoor is een wijnglas waarmee je uit de fles kan drinken dan ook perfect! Dit wijnglas kun je aansluiten op een wijnfles, waardoor de wijn rechtstreeks vanuit de fles naar het glas gaat. Perfect voor een echte wijnliefhebber, die hoeft niet meer bij te schenken maar kan heerlijk uit één glas én de fles deinken. 

6. Kurkentrekker

Wat heeft iedere wijnliefhebber nodig? Een kurkentrekker om een heerlijke fles wijn te openen. Een wijnliefhebber kan natuurlijk nooit genoeg kurkentrekkers hebben, verras deze dan ook eens met een originele kurkentrekker – bijvoorbeeld in de vorm van een fles wijn, olifant of haai – waarmee het nog leuker wordt om een fles wijn te openen!

Kurkentrekker Wijnfles
Kurkentrekker Olifant

7. Wijnstopper

Soms heeft een wijnliefhebber zin in maar een paar glazen wijn. Een echte wijnliefhebber weet dat het niet afsluiten van een fles wijn ten koste gaat van de smaak. Geef daarom een wijnliefhebber een originele wijnstopper, bijvoorbeeld in de vorm van een hart, wijnglas of bewegend poppetje. Hiermee wordt het afsluiten van een fles wijn nog leuker!

Wijnstopper Hart
Wijnstopper Wijnglas
Wijnstopper Wasted: bewegend poppetje

8. Wijnkoeler

Met een wijnkoeler houdt je een fles wijn lekker koel. Het is dan ook ideaal voor warme zomeravonden, met een wijnkoeler kun je een fles wijn namelijk in handbereik op tafel laten staan en hoef je niet elke keer naar de koelkast. Maar ook op andere momenten biedt een wijnkoeler de mogelijkheid om lekker te genieten van een koele fles wijn.

Koop bijvoorbeeld een wijnkoeler met een Bluetooth speaker en LED-verlichting of een wijnkoeler met de tekst ‘Wine … because no great story started with someone eating a salad’.

Verder kun je op YourSurprise een gegraveerde roestvrijstale wijnkoeler bestellen, welke je kunt ontwerpen en personaliseren naar eigen wens. Zo biedt het ontwerpprogramma van YourSurprise verschillende ontwerpen voor verschillende gelegenheden, zoals een verjaardag of nieuwe woning, welke je kunt aanvullen met je eigen tekst.

Wijnkoeler met Bluetooth en LED-verlichting
Wijnkoeler met tekst
Gegraveerde wijnkoeler

9. Kurkenverzamelaar

Een echte wijnliefhebber verzamelt de kurken van de wijnen die hij/zij heeft gedronken. Maak het verzamelen van de kurken nog specialer met een kurkenverzamelaar. Geef bijvoorbeeld een kurkenverzamelaar waarmee de wijnliefhebber uiteindelijk een mooie en speciale onderzetter kan maken.

10. Last but not least: wijn

Een wijnliefhebber houdt van wijn, dus wat is dan een goede cadeautip? Wijn! Er zijn verschillende manieren waardoor je het geven van een fles wijn toch speciaal kunt maken. Kies allereerst de fles wijn uit. Je kunt kiezen voor de favoriete wijn van de persoon in kwestie of juist een bijzondere fles wijn die de persoon in kwestie misschien nog niet kent. Vervolgens kun je deze fles wijn op verschillende manieren personaliseren.

Gepersonaliseerde wijnkist

Allereerst kun je de fles wijn in combinatie met een gepersonaliseerde wijnkist geven. YourSurprise biedt de zowel de mogelijkheid om een gepersonaliseerde wijnkist met als zonder wijn te bestellen.

Gepersonaliseerd etiket

Daarnaast kun je een gepersonaliseerd etiket ontwerpen voor je fles wijn in plaats van het gebruikelijke etiket wat op de fles zit. Dit kun je zelf doen. Ben je niet zo creatief? YourSurprise biedt de mogelijkheid om een fles wijn mét gepersonaliseerd etiket te bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is een fles wijn uit te zoeken en het etiket online te ontwerpen.

Meer een bierliefhebber? Zie ook de top 10 cadeau ideeën voor een bierliefhebber!