Top 10 cadeau ideeën voor aanstaande en kersverse vaders

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een aanstaande vader? Of zoek je een cadeau voor een kersverse vader? Bekijk dan de top 10 cadeau ideeën voor aanstaande en kersverse papa’s. Of het nu is om hem te feliciteren met de aanstaande baby of voor Vaderdag. Hiermee vind jij een origineel cadeau dat geheel in het teken van het (aanstaande) vaderschap staat!

1. Papa cadeaubox

Een leuk cadeau voor een kersverse vader is een papa cadeaubox. Dit is een cadeaubox die geheel in het teken staat van het vaderschap. Er zijn verschillende cadeauboxen voor nieuwe vaders. 

De Super papa cadeaubox bevat een mok met de tekst ‘Super papa’, het voorleesboek ‘Papa is de allerbeste’ en een doucheschuim. Het is dan ook een leuk cadeau voor een nieuwe vader dat deze zeker zal waarderen.

De Papa’s eerste hulp cadeaubox bevat een oefenluier, romper met handleiding, handschoenen, veiligheidsbril en zuurstofmasker. Het is dan ook een grappig cadeau voor een aanstaande vader waar deze zeker om zal moeten lachen.

De Baby en papa cadeaubox bevat allerlei leuke cadeaus voor zowel vader als baby. Zo bevat deze cadeaubox een lederen sleutelhanger met de tekst ‘Best dad ever!’, een speendoekje in de vorm van een hertje, een slabber en het voorleesboek ‘Ik vind je lief papa’. Het is dan ook een leuk cadeau voor zowel de aanstaande papa als baby!

Super papa cadeaubox
Papa's eerste hulp cadeaubox
Baby en papa cadeaubox

2. Cadeaudoosje met matchende papa en baby sokken

Een origineel cadeau voor een vader in spe is een cadeaudoosje met matchende sokken voor de vader en baby. Er zijn verschillende soorten matchende vader en baby sokken waaruit je kan kiezen. Zo kan je kiezen voor een cadeaudoosje met matchende vader en baby sokken met gekleurde streepjes. Daarnaast kan je kiezen voor een cadeaudoosje met matchende vader en baby sokken met tekst. Daarbij staat op de sokken voor de vader de tekst ‘Best dad ever’ en op de sokken voor de baby ‘Best baby ever’. Hiermee heb jij een bijzonder cadeau waarmee het vaderschap nog leuker wordt!

Cadeaudoosje met matchende papa en baby sokken met gekleurde streepjes
Cadeaudoosje met matchende papa en baby sokken met tekst: best dad ever en best baby ever

3. Boek voor aanstaande vaders

Een boek over het vaderschap is een bijzonder cadeau voor een aanstaande vader. Er zijn verschillende leuke boeken voor aanstaande vaders waaruit je kan kiezen. Zo biedt Jan Versteegh in het boek ‘Doodmoe en dolgelukkig: De leukste voorbereiding op het vaderschap’ humoristische inzichten over het nieuwe vaderschap. Verder staan in het boek ‘Ik word papa: Tips en inspiratie voor papa’s in spe’ grappige weetjes en originele tips voor een aanstaande vader. Tot slot is het boek ‘Commanda papa basistraining’ een basishandleiding voor kersverse vaders. Met één van deze boeken kan een vader zich dan ook op een leuke manier voorbereiden op het vaderschap!

Boek 'Doodmoe en dolgelukkig: De leukste voorbereiding op het vaderschap' van Jan Versteegh
Boek 'Ik word papa: Tips en inspiratie voor papa's in spe'
Boek 'Commando papa basistraining'

4. Papa armband

Een papa armband is een betekenisvol cadeau voor een kersverse vader. Het symboliseert zijn nieuwe rol als vader en herinnert hem aan het vaderschap. Het is een subtiel en stijlvol accessoire dat hij elke dag kan dragen. Dit cadeau zal een kersverse (of aanstaande) vader zeker ontroeren!

5. Papa babysokjes met hartje

Op deze gestreepte babysokjes staan het woord ‘Papa’ en een hartje afgebeeld. Deze babysokjes zijn ideaal zijn voor de aankomende baby om de voetjes warm en beschermd te houden. Daarnaast zal de aanstaande papa deze babysokjes fantastisch vinden en ze graag aandoen bij de baby. Het is dan ook een origineel cadeau voor een aanstaande vader waar je deze zeker blij mee zal verrassen!

6. Difrax 'I love papa' fopspenen set

Een Difrax ‘I love papa’ fopspenen set is een leuk cadeau voor een aanstaande vader. Deze set bestaat uit 2 fopspenen waarop ‘I love papa’ staat. De ‘I love papa’ fopspenen set is verkrijgbaar in verschillende varianten, afhankelijk van de leeftijd van het kindje. Voor welke variant je ook gaat, een vader zal deze fopspenen met veel liefde en plezier aan zijn kindje geven!

7. Baby rompertje 'Mijn papa is de liefste!'

Een baby rompertje met de tekst ‘Mijn papa is de liefste!’ is een bijzonder cadeau voor een aanstaande vader. Naast dat een rompertje voor de baby altijd van pas komt, is dit ook een heel lief gebaar om de aanstaande vader te verrassen. Hiermee laat je hem namelijk weten dat je er alle vertrouwen in hebt dat hij een fantastische vader zal zijn!

8. Babymutsje 'Ik hartje papa'

Op dit babymutsje staat ‘Ik hartje papa’. Het is dan ook een leuk cadeau voor een aanstaande papa dat zeker zal worden gewaardeerd. Het babymutsje is niet alleen functioneel om het hoofdje van de baby warm te houden, maar staat ook symbool voor de bijzondere band tussen vader en kind. De aanstaande papa zal dit babymutsje dan ook dolgraag aandoen bij de baby!

9. Papa baby slab

Een baby slab die geheel in het teken staat van papa is een leuk en praktisch cadeau voor een kersverse papa. Er zijn verschillende baby slabben met leuke, grappige of lieve teksten waaruit je kan kiezen. Zo heb je een babyslab waarop staat ‘Papa’s Lieveling’, ‘Ik hartje papa’ of ‘Toevallig is mijn papa de allerliefste’. Verder heb je een babyslab met de tekst ‘Ik knap? Dan heb je mijn papa nog niet gezien’, ‘Niet lachen! Ik heb mijn papa niet zelf uitgezocht’ of ‘Mijn papa is een held’. Met één van deze baby slabben zal je zeker een lach op het gezicht van de papa toveren!

Baby slab 'Papa's lieveling'
Baby slab 'Ik hartje papa'
Baby slab 'Toevallig is mijn papa de allerliefste!'
Baby slab 'Ik knap? Dan heb mijn papa nog niet gezien'
Baby slab 'Niet lachen! Ik heb mijn papa niet zelf uitgezocht'
Baby slab 'Mijn papa is een held'

10. Baby voorleesboek voor papa

Een voorleesboek dat in het teken staat van het vaderschap is een bijzonder cadeau voor een aanstaande papa. Voorlezen creëert een intiem moment waarin de band tussen vader en kind wordt opgebouwd en versterkt. Een voorleesboek dat in het teken staat van het zijn van papa, maakt het voorlezen extra speciaal. Er zijn verschillende papa voorleesboeken waaruit je kan kiezen, bijvoorbeeld ‘Het vrolijke voorleesboek voor de allerliefste papa’, ‘Bobbi: De allerliefste papa’ en ‘Papa is de allerbeste’. Welk boek je ook kiest, hiermee heb jij een geweldig cadeau waar de aanstaande vader en zijn kind jarenlang plezier aan zullen beleven!

Het vrolijke voorleesboek voor de allerliefste papa!
Bobbi voorleesboek 'De allerliefste papa'
Voorleesboek 'Papa is de allerbeste'