Top 10 beste babyfoons met camera in 2023

Als ouder wil je er zeker van zijn dat je baby altijd veilig is, zelfs als je niet in dezelfde kamer bent. Gelukkig bieden babyfoons met camera’s een uitstekende manier om je baby constant in de gaten te houden en gemoedsrust te hebben. Er zijn echter zoveel opties op de markt dat het overweldigend kan zijn om de juiste keuze te maken. Daarom vind je hieronder de top 10 beste babyfoons met camera in 2023. Bij elke babyfoon wordt een review uitgelicht met de ervaring van iemand die de babyfoon daadwerkelijk heeft gekocht en getest. Hierdoor krijg jij meer inzicht over de opties en prestaties van de betreffende babyfoon. Hiermee vind jij dan ook de beste babyfoon voor jou en je kindje!

Overzicht beste babyfoons met camera

  1. Beste alles-in-1 babyfoon: Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon
  2. Beste babyfoon met standaard voor bevestiging aan de wieg:  Motorola VM65X Connect babyfoon
  3. Beste babyfoon met appAlecto SMARTBABY10 babyfoon
  4. Beste goedkope babyfoon: Kolvy babyfoon
  5. Beste babyfoon met 2 camera’s: B-care babyfoon
  6. Beste uitbreidbare babyfoon: Luvion Prestige Touch 3 babyfoon
  7. Best verkochte beeldbabyfoon: Luvion Essential babyfoon 
  8. Beste plug & play babyfoon: Miya M35 babyfoon
  9. Beste babyfoon met infrarood nachtzicht: Motorola Ease 34 babyfoon
  10. Beste compacte babyfoon: Looki babyfoon

1. Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon

De Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon is een geavanceerde beeldbabyfoon met een scala aan handige functies. Het Secure Connect-systeem zorgt voor een sterke en veilige verbinding tussen de babyunit, ouderunit en app. Met de Baby Monitor+-app kun je je baby overal in de gaten houden via wifi of mobiel internet. De babyunit heeft een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. De ouderunit heeft een bereik tot 400 meter en 12 uur batterijduur, waardoor deze babyfoon zowel flexibiliteit als gebruiksgemak biedt. Met functies zoals een ingebouwde kamerthermometer, nachtlampje, terugspreekfunctie en rustgevende geluiden, zorgt de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon voor een complete monitoringoplossing voor ouders.

Voordelen

+ Camera
+ Smartphone app
+ Terugspreekfunctie
+ Beeldactivatie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– 

Review

“Één van de pluspunten van de Philips AVENT video babyfoon is dat hij ook perfect werkt via de app. Het is ideaal dat je met je mobiel de babyfoon kan bedienen waardoor wij rechtstreeks met onze kinderen kunnen communiceren. Het beeld is goed scherp waardoor de kinderen goed te zien zijn. Tevens is de app zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken. Een ander pluspunt zijn de extra functies die de babyfoon bevat. Door de vaste set aan slaapliedjes hebben we onze eigen muziekmobiel weg kunnen halen en door de ingebouwde thermometer was onze eigen thermometer overbodig. In plaats van meerdere apparaten hebben we nu alles-in-1.” – review bij bol.com

2. Motorola VM65X Connect babyfoon

Met de Motorola VM65X Connect babyfoon blijf je altijd verbonden met je baby, zelfs wanneer je niet thuis bent. Met een 5-inch ouderunit en de mogelijkheid om via de Motorola Nursery-app de beelden te streamen naar je telefoon, houd je je kleintje altijd in de gaten. De babyfoon heeft nachtzicht en een afneembare camera met magnetische bevestiging, waardoor je hem in verschillende kamers kunt gebruiken. Naast het monitoren van je baby, biedt de babyfoon functies zoals het bijhouden van de kamertemperatuur, geluid- en bewegingssensoren en speciaal nachtzicht. Met de Motorola Nursery-app kun je overal live meekijken, gesprekken voeren en zelfs natuurgeluiden afspelen.

Voordelen

+ Camera
+ Smartphone app
+ Terugspreekfunctie
+ Beeldactivatie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– 

Review

“Wat een super fijne babyfoon! De babyfoon is degelijk verpakt en wordt met een duidelijke gebruikershandleiding geleverd. De installatie is snel en eenvoudig te realiseren. 

Uitgebreide mogelijkheden om de camera op een standaard aan het bedje vast te maken, het beeld van boven het bedje te bekijken of via een aparte standaard op het nachtkastje de gehele kamer te zien. Op het grote scherm van de babyfoon heb je een prima zicht op de baby en via de app die je downloadt op je telefoon kun je ook elders je kindje in de gaten houden. Het beeld inzoomen behoort tevens tot de mogelijkheden. Door het infrarood nachtzicht ook prima zicht in het donker. 

De babymonitor heeft een communicatiemogelijkheid zodat je tegen je kindje kunt praten. Daarnaast heeft deze een ingebouwde functie met kalmerende geluiden, slaapliedjes en luisterverhaaltjes. Het bereik in huis is uitstekend, natuurlijk wel afhankelijk van je eigen WiFi netwerk. De neutrale witte kleur past in ieder interieur. Ik word er als moeder helemaal blij van!” – review bij bol.com

3. Alecto SMARTBABY10 babyfoon

De Alecto SMARTBABY10 babyfoon biedt de mogelijkheid om altijd en overal via je smartphone of tablet verbonden te zijn met de babykamer. De HD wifi camera kan op afstand worden bewogen en heeft infrarood nachtzicht. De babyfoon is optimaal beveiligd en stuurt meldingen bij beweging of geluid naar je smartphone. Met de geavanceerde HD camera en de Smart Life app heb je toegang tot verschillende functionaliteiten, zoals pushmeldingen, temperatuur- en luchtvochtigheidsweergave, en het opnemen van beelden. De babyfoon is uitbreidbaar met meerdere camera’s en wordt geleverd met accessoires zoals een opzetstuk met konijnenoren en een wandmontagebeugel.

Voordelen

+ Camera
+ Smartphone app
+ Terugspreekfunctie
+ Beeldactivatie
+ Geluidsactivatie
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– Zonder slaapliedjes

Review

“Fijne babyfoon. Je kan op je eigen telefoon de app installeren en via daar de babyfoon bedienen en de app is ook gelijk de monitor. Ook als je op een afstandje bent (mijn ouders 20 km verderop bijvoorbeeld) kan je de beelden bekijken, maar niet zonder de inlogcodes. Ideaal en veilig. Nachtbeeld is ook heel helder. En je krijgt meldingen op je telefoon als er een lichaam is gesignaleerd of als de baby beweegt of huilt. Heeft dus alles wat ik wilde hebben. Top apparaat.” – review bij bol.com

4. Kolvy babyfoon

De Kolvy babyfoon is een uitstekende keuze voor ouders die hun pasgeboren baby of kindje continu willen monitoren voor gemoedsrust. Met de hoogste resolutie van 3MP biedt de camera haarscherp beeld. Via de Tuya Smart app is de babyfoon eenvoudig en veilig te verbinden, waardoor je overal en altijd kunt meekijken. Voordelen zijn onder andere geluids- en bewegingsdetectie, tweerichtingsaudio, intelligente push-notificaties, 360° roteerbaarheid en 80° kantelbaarheid voor optimaal zicht, opslagmogelijkheden op cloud of SD-kaart, ultra scherp nachtzicht en een gebruiksvriendelijk en groot bereik. 

Voordelen

+ Camera
+ Smartphone app
+ Terugspreekfunctie
+ Beeldactivatie
+ Geluidsactivatie

Nadelen

– Zonder slaapliedjes
– Zonder temperatuurweergave

Review

“Goede babyfoon met helder en super scherp beeld. Hij is makkelijk te installeren en de app werkt super! Je kan communiceren via de app en de babyfoon en dit werkt allemaal heel goed. Nachtzicht is ook zeer duidelijk. Al met al ben ik zeer content met deze babyfoon.” – review bij bol.com

5. B-care babyfoon

De B-care babyfoon met 2 camera’s biedt ouders de mogelijkheid om hun baby altijd in de gaten te houden. Met een kleurenbeeldscherm van 5 inch en helder dag- en nachtzicht zorgt deze babyfoon voor een kristalhelder beeld. Het heeft een scala aan functies, waaronder een terugspreekfunctie, zoomfunctie, alarm, nachtstand, slaapliedjes en temperatuursensor. De camera’s kunnen eenvoudig op de muur worden gemonteerd voor een optimaal zicht op de baby. De storingsvrije en beveiligde signaaloverdracht maakt het verder een betrouwbare keuze.

Voordelen

+ 2 camera’s
+ Terugspreekfunctie
+ Beeldactivatie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– Zonder smartphone app

Review

“Geweldige ervaring met deze babyfoon. Precies zoals beschreven. Geen gedoe met verbindingen, gewoon de babyfoon en monitor aanzetten en je hebt direct een veilige verbinding. Ook fijn dat we 2 camera’s kunnen verbinden op 1 scherm. Wat niet beschreven staat maar wat wij als groot pluspunt ervaren is dat de camera op afstand te roteren valt. Altijd goed beeld op je kindje dus. Verder is de kwaliteit van het beeld, de nachtmodus en het display uitstekend. Wij raden het absoluut aan.” – review bij bol.com

6. Luvion Prestige Touch 3 babyfoon

De Luvion Prestige Touch 3 babyfoon is de vernieuwde versie van de Prestige Touch 2 babyfoon, welke eerder is uitgeroepen tot de beste babyfoon door de Consumentenbond. Met een indrukwekkend 7-inch beeldscherm biedt deze babyfoon een haarscherp beeld. Verbeteringen aan de resolutie, chip, het bereik en vernieuwde kwalitatieve componenten zorgen voor een nog betere prestatie. Je kan tot 4 camera’s aansluiten op de Luvion Prestige Touch 3 babyfoon en de beelden hiervan kunnen tegelijk worden weergeven. De camera’s kunnen daarnaast op afstand worden bestuurd en beelden kunnen worden opgenomen op een micro-SD kaart. Met functies zoals infrarood nachtzicht, slaapliedjes, een terugspreekfunctie en kamertemperatuurweergave biedt de babyfoon veel handige opties.

Voordelen

+ Camera
+ Terugspreekfunctie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– Zonder smartphone app
– Zonder beeldactivatie

Review

“Zoals zovelen op zoek naar een extra camera voor de Luvion Prestige Touch 2. Deze is helaas niet meer te verkrijgen. Super jammer, want over de Luvion Prestige Touch 2 waren we al heel tevreden. We hebben hem verkocht en een nieuwe set gekocht met nog een extra losse camera. We hadden niet veel verwachtingen omdat de Luvion Prestige Touch 2 al zo goed was. Echter, het beeld is nog scherper, geluid nog beter en overall heeft de Luvion Prestige Touch 3 echt een upgrade gehad ten opzichte van de Luvion Prestige Touch 2.” – review bij bol.com

7. Luvion Essential babyfoon

De Luvion Essential babyfoon is een topkeuze voor ouders die op zoek zijn naar een babyfoon met goede beeldkwaliteit en zuiver geluid. De babyfoon heeft een groot 3,5 inch kleuren beeldscherm en vele handige functies, zoals nachtzicht, kamertemperatuur weergave, een terugspreekfunctie, digitale zoomfunctie en babytimer. Het is mogelijk om tot 4 camera’s aan te sluiten op de ouderunit. De babyfoon heeft tot slot een gecodeerd signaal voor een veilige en storingsvrije verbinding. 

Voordelen

+ Camera
+ Terugspreekfunctie
+ Beeldactivatie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– Zonder smartphone app

Review

“Erg leuk om te zien wat je kindje doet als je hem/haar op bed hebt gebracht. De beeldkwaliteit is ook erg goed en de geluidskwaliteit is ook prima. Enige kleine nadeel is dat de batterij van het display snel leeg is, maar als je deze gewoon meestal aan de oplader houdt dan is dat geen probleem. Kortom, een prima product waar je geen spijt van krijgt!”- review bij bol.com

8. Miya M35 babyfoon

De Miya M35 babyfoon creëert snel een beveiligde liveverbinding tussen jou en de kinderkamer. Het is een plug & play babyfoon met eenvoudige bediening en alle handige functies die je verwacht. Met de ingebouwde VOX audio detectie schakelt de monitor automatisch in bij geluidsdetectie. De infraroodcamera zorgt voor helder beeld, zelfs in het donker, en de ingebouwde microfoon en luidspreker stellen je in staat je kind op afstand gerust te stellen. De babyfoon heeft talloze voordelen, zoals een automatische switch tussen dag en nachtzicht, draaibare en zoombare camera en geluidsgevoelige LED-lampjes op de monitor. Het biedt ook een stabiele verbinding tussen de camera en monitor zonder de tussenkomst van een router, een ingebouwde thermometer en een in te stellen voedingsalarm.

Voordelen

+ Camera
+ Terugspreekfunctie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– Zonder smartphone app
– Zonder beeldactivatie

Review

“Wij zijn echt superblij met de Miya babyfoon. Deze babyfoon is erg eenvoudig in gebruik en van heel veel extra handigheden voorzien, zoals een op afstand roteerbare camera, automatische overgang van dag- naar (duidelijk) nachtzicht en een ingebouwde thermometer. De beeld- en geluidskwaliteit is top, en de VOX-functie werkt naar behoren. Kortom, een betrouwbaar en degelijk apparaat met perfecte prijs- kwaliteitverhouding: een babyfoon die wij aan alle ouders (en opa’s en oma’s) aanraden!” – review bij bol.com

9. Motorola Ease 34 babyfoon

De Motorola Ease 34 babyfoon biedt een groot 4,3 inch scherm voor duidelijke beelden van je kindje, zowel overdag als ’s nachts dankzij het infrarood nachtzicht. Met de digitale zoomfunctie kun je inzoomen en de thermometer houdt de temperatuur in de kinderkamer in de gaten. De terugpraatfunctie stelt je in staat om met je kindje te communiceren en de gevoelige microfoon mist geen geluidje. De babyfoon heeft een bereik van maximaal 50 meter binnen en 300 meter buiten. Het apparaat kan worden uitgebreid met maximaal 4 camera’s. Met voorgeprogrammeerde slaapliedjes en een batterij-alert is de Motorola Ease 34 een goede keuze voor jou en je kindje.

Voordelen

+ Camera
+ Terugspreekfunctie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– Zonder smartphone app
– Zonder beeldactivatie

 

Review

“Babymonitor werkt goed met bijgeleverde camera. Helaas kreeg ik de babymonitor niet gekoppeld met mijn telefoon, wat ik wel een gemis vind. Als je hem niet gebruikt met je telefoon, dan is het een prima babyfoon. Beeld is heel duidelijk, ook in het donker. Dan is het wel zwart-wit, maar toch nog heel duidelijk. Ook het geluid is goed. Je kunt vanaf de monitor praten naar je baby.” – review bij bol.com

10. Looki babyfoon

De Looki babyfoon is een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare babyfoon met een 3.2-inch HD-beeldscherm en optimaal bereik. Het biedt heldere geluidskwaliteit en haarscherp beeld. De babyfoon heeft een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel en kan eenvoudig worden geïnstalleerd met één druk op de knop. Het heeft een ingebouwde nachtmodus voor scherp beeld tot 5 meter afstand. Daarnaast heeft de babyfoon diverse andere voordelen zoals een compact formaat, ergonomische vormgeving, temperatuursensor, geluidsdetectie, tweerichtingsaudio, slaapliedjes en een VOX-modus voor lange batterijduur. De babyfoon biedt tot slot een storingsvrije connectie en heeft een draaibare cameralens. 

Voordelen

+ Camera
+ Terugspreekfunctie
+ Geluidsactivatie
+ Slaapliedjes
+ Temperatuurweergave

Nadelen

– Zonder smartphone app
– Zonder beeldactivatie

Review

“Deze babyfoon heeft een goede kwaliteit beeld en geluid. Het installeren was ook erg makkelijk en kostte mij amper moeite. Het formaat is perfect. Het is makkelijk om te gebruiken, maar ook niet te groot. De temperatuursensor is nieuw voor mij, ik had hier nog niet eerder van gehoord, maar wat is het handig! De geluidsdetector werkt ook heel goed. Deze is erg fijn als je een baby hebt die niet zomaar stopt met huilen. De slaapliedjes zijn ook heel leuk en werken bij onze baby perfect om haar snel in slaap te laten vallen.” – review bij bol.com

Met deze top 10 beste babyfoons met camera in 2023 heb jij een handig overzicht van de meest betrouwbare en geavanceerde babyfoons die verkrijgbaar zijn. Kies de perfecte babyfoon die past bij jouw behoeften, zodat jij makkelijk en veilig altijd je kindje in de gaten kan houden.