10x typisch Nederlands cadeau: de beste Hollandse souvenirs

Typisch Nederlandse dingen zijn onder meer tulpen, kaas, stroopwafels, fietsen en grachtenpanden. Wil jij iemand verrassen met een leuk en origineel typisch Nederlands cadeau? Bekijk dan hieronder de top 10 Hollandse cadeau ideeën. Hiermee vind jij een leuk cadeau dat kenmerkend is voor Nederland, waarmee jij iemand op leuke wijze kan verrassen met een Hollands souvenir. Hiermee zal iemand nog meer van Nederland gaan houden.

1. Houten tulpen boeket

Nederland staat bekend om haar prachtige tulpen. Wil jij iemand verrassen met een tulpen boeket dat niet vergaat? Geef dan een houten tulpen boeket met vrolijke gekleurde tulpen. Hiermee heb jij een leuk Hollands cadeau dat een mooi plekje in huis kan worden gegeven. 

2. Blond Amsterdam Hollandse Glorie XL mok

Een origineel Nederlands cadeau om iemand te verrassen is een XL mok die geheel in het teken van Nederland staat. Deze Hollandse Glorie mok is van het merk Blond Amsterdam en heeft onder meer illustraties van een Delfts Blauw kussend paar, bakfiets, kaas, klompen en fiets. Bij het drinken uit deze mok zal iemand dan ook met veel plezier aan Nederland terugdenken.

3. Stroopwafels in Delfts Blauw blik

Stroopwafels zijn typisch Nederlands. Veel Nederlands zijn dol op deze heerlijke zoete Nederlandse delicatesse. Een leuk typisch Nederlands cadeau zijn dan ook stroopwafels. Deze stroopwafels zijn verpakt in een mooi blik, zodat jij niet alleen een lekker maar ook leuk cadeau hebt om te geven.

4. Old Amsterdam kaas cadeaupakket

Nederland staat bekend om kaas. Een origineel Nederlands cadeau is dan ook een Old Amsterdam kaas cadeaupakket. Dit bestaat uit een stuk Old Amsterdam kaas en kaasschaaf. Het is verpakt in een leuke cadeauverpakking met een Nederlands tintje, zodat jij een fantastisch cadeau hebt om te geven dat zeker in de smaak zal vallen.

5. Grachtenhuis waxinelichthouder

Een Grachtenhuis waxinelichthouder die geheel in het teken van Nederland staat, is een origineel Nederlands souvenir. De waxinelichthouder heeft verschillende zijden die volstaan met typisch Nederlandse dingen, zoals grachtenpanden, een fiets, tulpen, klompen en de Nederlandse vlag. Hiermee kan iemand dan ook op een leuke manier een Nederlands tintje aan zijn huis geven.

6. Holland Memory

Veel mensen zijn dol op het spelen van spelletjes. Een spel dat graag wordt gespeeld is memory. Een origineel Hollands souvenir is dan ook Hollands Memory. Op de kaartjes van dit memory spel staan allemaal typisch Nederlandse dingen, zoals tulpenvelden, molens, de Nederlandse vlag, Sinterklaas, tulpen en klompen. Hieraan zal de ontvanger zeker veel speelplezier beleven.

7. Happy Socks Dutch edition giftbox

Een origineel typisch Nederlands kado is de Dutch edition giftbox van het merk Happy Socks. Deze giftbox bevat 3 paar Hollandse sokken. Zo heb je een paar sokken met Amsterdamse grachtenhuisjes, Delfsblauwe bloemen en Hollandse klompen. Deze vrolijke sokken komen zeker van pas en zullen dolgraag gedragen worden.

8. Delftsblauwe theedoek en keukendoek set met grachtenpanden

Een Delfstblauwe theedoek en keukendoek set waarop grachtenpanden staan afgebeeld is een leuk Hollands cadeau om iemand te verrassen. Deze set is niet alleen handig, maar vormt ook een leuke eyecatcher met een Nederlands tintje in de keuken. 

9. Hollands cadeaupakket

Verras iemand met een Hollands cadeaupakket dat is gevuld met allerlei lekkere Hollandse lekkernijen. Zo bevat het cadeaupakket onder meer Wilhelmina pepermunt, chocolade molens, Droste chocolade, een blik stroopwafels, hartige kaaswafels en Oud Hollandsche zuurstokken. Dit alles wordt verpakt in een leuke Delfst Blauwe geschenktas, zodat jij een fantastisch cadeau hebt om te geven.

10. Klompen pantoffels

Een van de leukste typisch Nederlandse cadeautjes om te geven zijn klompen pantoffels. In het buitenland wordt nog vaak gedacht dat Nederlands op klompen lopen. Hiermee kan de ontvanger zelf op klompen lopen, maar wel comfortabel. De klompen pantoffels zijn namelijk heerlijk zacht en warm, zodat hierop graag gelopen zal worden.