Top 8 wandel cadeau ideeën voor wandelaars

Een wandelliefhebber verras je natuurlijk het allerbeste met een cadeau dat in het teken van wandelen staat. Of deze persoon nu houdt van wandelen in de natuur, in de stad, via een wandelroute, via een wandeltocht of graag op wandelvakantie gaat, met de onderstaande top 8 wandel cadeau ideeën vind jij altijd een leuk cadeau voor een wandelaar dat deze zeker zal waarderen.

1. Wandeldagboek

Een wandeldagboek is een origineel cadeau voor wandelaars. In dit dagboek kan je namelijk je wandelingen bijhouden en onder meer vermelden waar, wanneer en met wie je hebt gewandeld, hoe lang de wandeltocht was, de weersomstandigheden en het verloop van de tocht. Daarnaast is er ruimte om aandenkens aan de wandeling in het dagboek te bewaren, zoals tickets, foto’s en tekeningen. Het vormt dan ook een bijzondere herinnering aan alle wandelingen die zijn gemaakt!

2. Voetenbadje

Elke wandelaar weet dat je een lange wandeltocht in je voeten voelt. Om je voeten wat te laten ontspannen en rust te bieden is een voetenbadje dan ook een goede oplossing. Het is dan ook een leuk cadeau voor wandelliefhebbers waar zij zeker van zullen relaxen!

3. Solar powerbank

Een wandel cadeau dat zeker van pas zal komen is de Solar powerbank van het merk Homèlle. Deze powerbank is in feite een klein zonnepaneel waarmee je makkelijk apparaten, zoals een smartphone, kan opladen. De powerbank is verder waterbestendig, stofdicht en schokbestendig, zodat deze ideaal is om mee te nemen op je wandeltocht. 

4. Opvouwbaar zitmatje

Wat is er fijner dan tijdens een wandeltocht even een rustmoment te nemen en te genieten van de omgeving. Met dit opvouwbaar zitmatje kan je dit comfortabel doen. Dit zitmatje is namelijk thermisch isolerend en gemaakt van stevig speciaal schuim. Hiermee kan jij dan ook heerlijk in de natuur zitten en genieten!

5. Gepersonaliseerde drinkfles

Tijdens een wandeltocht is het belangrijk dat je voldoende gehydrateerd blijft. Om voldoende te drinken is het daarom belangrijk om een drinkfles mee te nemen. Een origineel cadeau voor wandelaars is dan ook een gepersonaliseerde drinkfles. Deze kan je laten bedrukken met een leuke foto en tekst naar keuze, zodat jij een bijzonder wandel cadeau hebt om te geven!

6. Fitbit Activity Tracker

Voor iemand die graag zijn/haar wandelingen en progressie bijhoudt, is een Fitbit Activity Tracker een goede keuze. Hiermee kan je namelijk je wandelactiviteit makkelijk bijhouden. Zo heeft de Fitbit Activity Tracker onder meer een stappenteller, snelheidsmeter, afstandsmeting, trappenteller, bewegingssensor en hartslagfunctie. Hiermee wordt wandelen dan ook nog leuker!

7. Voetmassage apparaat

Je voeten worden flink belast bij een lange wandeling. Het is dan ook goed om daarna extra lief te zijn voor je voeten en jezelf te verwennen met een heerlijke voetmassage. Met dit voetmassage apparaat kan dit gewoon vanuit huis en kan je kiezen voor verschillende voetmassages om te ontspannen. Het voetmassage apparaat heeft tevens de mogelijkheid om infrarood warmte af te geven, wat ideaal is voor vermoeide voeten!

8. Boek Wanderlust

Voor iemand die graag op wandelvakantie gaat of geïnteresseerd is in wandelingen over de hele wereld, is het boek Wanderlust een leuk cadeau. Dit boek voert je langs de mooiste wandelroutes op de wereld. Door middel van foto’s, kaarten, achtergrondinformatie en praktische tips leer je hiermee dan ook meer over de meest bijzondere hikes op de wereld. Een wandelliefhebber zal dit boek dan ook zeker fantastisch vinden en met veel plezier lezen en bewonderen!