8x duurzaam cadeau voor een duurzaam persoon

Een duurzaam persoon is zich bewust van zijn ecologische voetafdruk en neemt actief maatregelen om het milieu te beschermen en te behouden. Je verrast deze dan ook het beste met een duurzaam cadeau. Dit is een geschenk dat is gemaakt van gerecyclede materialen, langdurig bruikbaar is of bijdraagt aan een duurzame levensstijl. Of je nu op zoek bent naar een duurzaam Kerstcadeau, Sinterklaascadeau of verjaardagscadeau met deze top 8 groene cadeau ideeën vind jij altijd een fantastisch cadeau voor een duurzaam persoon!

1. Bewust leven cadeaubox

De Bewust leven cadeaubox is een origineel cadeau voor een duurzaam persoon. Deze bevat namelijk allerlei groene cadeautjes met een positieve impact op het milieu. Zo bevat het 100 Ways To Save The Planet kaarten, een set van 6 glazen rietjes met een schoonmaakborstel en een bijenhuisje. Hiermee zal jij iemand zeker blij verrassen!

2. Uitwisbaar notitieboek

Een geweldig duurzaam cadeau is een uitwisbaar notitieboek. Dit kan je namelijk oneindig vaak hergebruiken, waardoor je veel papier bespaart. Naast het uitwissen van de notities, kan je ook je gemaakte notities digitaal opslaan. Het is dan ook niet alleen groen, maar ook ideaal!

3. Boek

Een origineel duurzaam kado is een boek dat geheel in het teken staat van duurzaamheid. Zo heb je het boek Factcheck is het echt duurzaam?, het boek Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven en het boek Een kleine eetbare tuin. Welk boek je ook kiest, dit zal een duurzaam persoon graag lezen!

Boek Factcheck Is het echt duurzaam?
Boek Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven
Boek Een kleine eetbare tuin

4. Sun Jar lamp op zonne-energie

Een Sun Jar lamp werkt op zonne-energie. Als je overdag de lamp in de zon laat staan, kan je ’s avonds genieten van sfeervol licht. Het is dan ook een leuk duurzaam kadootje om iemand te verrassen.

5. Dopper Insulated drinkfles

Deze Dopper Insulated drinkfles houdt je drinken maar liefst 9 uur warm en 24 uur koud. Het is dan ook een ideale herbruikbare drinkfles die ook nog eens duurzaam is. Hiermee voorkom je namelijk dat je wegwerpflesjes moet gebruiken. Daarnaast draag je hiermee bij aan een schonere oceaan. Kortom: een origineel milieuvriendelijk cadeau waarmee jij iemand zeker blij maakt!

6. Droogbloemen en zijden bloemen boeket

Bloemen zijn slecht voor het milieu. Deze komen namelijk vaak uit verwarmde kassen of verre landen, wat zorgt voor veel CO2-uitstoot. Een duurzame manier waarop jij toch bloemen cadeau kan geven, is door middel van een boeket van droogbloemen en zijden bloemen. In tegenstelling tot normale bloemen, kan je namelijk maar liefst jarenlang genieten van dit boeket!

7. 30 Day Challenge Groen leven

Een leuk ecologisch cadeau is de 30 Day Challenge Groen leven. Dit bevat 30 uitdagingen om groener te leven. Het is dan ook de perfecte manier om een duurzame levensstijl te krijgen!

8. Tony's Chocolonely chocolade proeverijtje

Chocolade is natuurlijk nog lekkerder als deze duurzaam is. Verras iemand daarom met een chocolade proeverijtje van het merk Tony’s Chocolonely met overheerlijke chocoladerepen in verschillende smaken. Het merk Tony’s Chocolonely is namelijk al verschillende keren uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland. Hiermee heb jij dan ook een fantastisch duurzaam cadeau dat zeker in de smaak zal vallen!

Duurzame inpaktip: doorgeef inpakpapier

Nu je een duurzaam cadeau hebt gevonden, wil je deze natuurlijk ook op een milieuvriendelijke manier inpakken. Inpakmateriaal van papier is namelijk slecht voor het milieu en wordt meteen weggegooid. Pak daarom je cadeau in met doorgeef inpakpapier. Dit is gemaakt van gerecycled materiaal, verkrijgbaar in verschillende maten en patronen en herbruikbaar. Hiermee kan jij dan ook op een ecologisch verantwoorde manier een cadeau inpakken!