Waaraan moet een geslaagd cadeau voldoen? 5 dingen die mensen belangrijk vinden aan een cadeau

Het zoeken naar een geslaagd cadeau kan lastig zijn, want hoe zorg je ervoor dat niet alleen jij, maar ook de ontvanger het cadeau geslaagd vindt? Uit een onderzoek dat is verricht in opdracht van Nationale Tijdschriftenbon volgen 5 dingen waaraan mensen waarde hechten bij een cadeau.

1. Een persoonlijk cadeau

Verreweg het grootste deel van de mensen hecht het meeste waarde aan een cadeau dat persoonlijk is, bijvoorbeeld omdat het past bij het karakter, de interesses en/of hobby’s van die persoon. Dit is ook logisch, met een persoonlijk cadeau laat jij aan de persoon in kwestie zien dat jij hem/haar kent en op de hoogte bent van wat hij/zij leuk vindt. En wat is er nu leuker dan door het ontvangen van een cadeau dat bij je past?

2. Een praktisch cadeau

Een praktisch cadeau? Het klinkt misschien niet als het meest voor de hand liggende soort cadeau, maar je kunt een ontvanger er wel hartstikke blij mee maken, zo blijkt uit onderzoek. Belangrijk hierbij is wel dat je ook rekening houdt met de allereerste tip: een cadeau dat persoonlijk is. Het idee voor een praktisch cadeau kun je opdoen door goed naar de persoon waar je een cadeau voor zoekt te luisteren. Houdt deze persoon bijvoorbeeld erg van koken en zegt deze in een gesprek dat zijn/haar pannen echt aan vervanging toe zijn, dan is een nieuwe pannenset misschien een leuk idee. Het is een praktisch cadeau, maar je laat ermee weten dat je weet wat hij/zij leuk vindt en dat je naar hem/haar luistert.

Let op: met een ‘praktisch cadeau’ wordt dus niet een paar sokken bedoeld, hoe praktisch sokken misschien ook zijn. Behalve natuurlijk als de persoon in kwestie helemaal weg is van (vrolijke) sokken 🙂

3. Een cadeau waar (veel) moeite voor is gedaan

Weet je nog dat je als kind een knutselwerkje maakte voor Moederdag? Je moeder was hier vervolgens super blij mee. De reden hiervoor is dat je veel moeite had gedaan om iets voor haar te maken, wat zij ontzettend waardeerde. Moeite doen voor een cadeau laat zien dat je om iemand geeft en wordt dan ook zeer door de ontvanger gewaardeerd.

Mom Kids GIF - Find & Share on GIPHY

4. Een origineel cadeau

Vergeet standaard cadeau’s, zoals geld, een cadeaukaart, bloemen, chocola of drank en ga op zoek naar een origineel cadeau. Hierbij kan je jezelf laten inspireren door de interesses en/of hobby’s van die persoon. Een origineel cadeau verbaast de ontvanger van het cadeau op een positieve manier en maakt het daarmee een onvergetelijk cadeau!

5. Een cadeau dat de ontvanger nog niet heeft

Niets is zo vervelend als een cadeau dat de ontvanger al heeft. Zorg er dus voor, om teleurstelling bij zowel jezelf als de ontvanger te voorkomen, dat je niet aan komt zetten met een cadeau dat de ontvanger al heeft.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen