Top 8 drankspellen om te spelen met vrienden en familie

Ben jij op zoek naar een leuk drankspel om te spelen met vrienden en familie? Dan ben je hier op de juiste plek. Hieronder vind je namelijk de top 8 drankspellen voor een gezellige en onvergetelijke avond. Of je nu op zoek bent naar een makkelijk, kortdurend, langdurend, strategisch, spannend of grappig drankspel, er is voor ieder wat wils. Ook vind je hieronder drankspellen die geschikt zijn voor 2 personen tot drankspellen die geschikt zijn voor een groter gezelschap. Hiermee vind jij dan ook een fantastisch drankspel waarmee de drank rijkelijk zal vloeien en waaraan jij en je vrienden en familie veel plezier zullen beleven.

1. Spin the arrow drankspel

Het Spin the arrow drankspel wordt geleverd met een shotglaasje en werkt heel simpel. Draai aan de pijl en degene naar wie de pijl wijst moet het shotglaasje leegdrinken. De grote vraag is: op wie belandt de pijl.

2. Zuipen tot we kruipen drankspel

Ben je op zoek naar een grappig drankspel? Dan is het Zuipen tot we kruipen drankspel de juiste keuze. Het werkt als volgt. Er wordt gespeeld met de klok mee en de speler die aan de beurt is pakt een kaart en leest deze hardop voor. Vervolgens moeten de instructies door de spelers worden opgevolgd. Dit zal leiden tot hilarische situaties en een onvergetelijke avond!

3. Tic Tac Toe drankspel

Bij het Tic Tac Toe drankspel heb je zelf enige invloed op de vraag of jij shotjes moet drinken. Dit is namelijk het welbekende boter, kaas en eieren spel. Als jij als eerste een rij van 3 X’s of O’s maakt, moet je tegenstander drinken. Dit vereist dan ook enige strategie en zal veel vermaak opleveren. 

4. Jenga drankspel

Jenga is een bekend spel waarbij je houten blokjes uit een toren moet halen zonder de toren om te laten vallen. Bij dit drankspel moet je dit ook doen. Echter, 10 van de blokjes in de toren hebben een speciale instructie, waardoor iedereen moet drinken of je een speler uit mag kiezen die moet drinken. Valt er meer dan 1 blokje van de toren? Dan moet de verliezer drinken!

5. Spiraal drankspel

Ben je op zoek naar een spannend drankspel? Dan is het spiraal drankspel een goede keuze. Hiervoor moet je geen trillende handen hebben, want als je de spiraal aanraakt moet je drinken. Hoe meer je gedronken hebt, hoe moeilijker het wordt. Gaat het jou lukken om de spiraal te doorlopen zonder deze aan te raken?

6. Vis drankspel

Het vis drankspel zorgt voor veel plezier. Om en om moet je een vis uit het bootje hengelen. Op de vis staat vervolgens een opdracht, zoals neem een shotje, doe een shotje met een vriend, wijs een shotje toe of probeer opnieuw. Hiermee heb je dan ook zeker een gezellige avond.

7. Roulette drankspel

Bij het Roulette drankspel heb je een roulette tafel met 16 shotglaasjes. De shotglaasjes hebben verschillende kleuren en nummers. Je kan de shotglaasjes vullen met verschillende soorten drank of dezelfde drank. Draai aan de roulette en drink vervolgens het shotglaasje leeg met de kleur en het nummer waarop het balletje is geland. Is het shotglaasje al leeg? Dan hoef je niet te drinken. Dit drankspel zal zeker zorgen voor veel spanning en sensatie.

8. Battle Shots drankspel

Het Battle Shots drankspel is gebaseerd op het bekende Zeeslag spel. Hoewel dit drankspel voor twee personen is, kan je natuurlijk altijd afwisselen. Bij dit drankspel moet je je shotglaasjes neerzetten op het speelbord en raden waar je tegenstander zijn shotglaasjes heeft geplaatst. Raad je het goed? Dan moet de tegenstander het shotglaasje leegdrinken. Degene die als eerste de juiste plek van alle shotglaasjes heeft geraden wint.