Top 6 cadeau ideeën voor een schaakliefhebber

Schaken is een denksport waar een schaakliefhebber dol op is. Een schaakliefhebber verras je dan ook het beste met een cadeau dat geheel in het teken staat van schaken. Met de top 6 cadeau ideeën voor een schaakliefhebber vind jij een geweldig cadeau voor een schaakliefhebber waarmee schaken nog leuker wordt!

1. Gepersonaliseerd schaakbord

Een origineel cadeau voor een schaakliefhebber is een gepersonaliseerd schaakbord. Het schaakbord kan je personaliseren met een foto en tekst naar keuze. Een schaakliefhebber kan hiermee voortaan schaken op een schaakbord met foto en tekst die jij speciaal voor hem/haar hebt ontworpen. Hiermee wordt schaken dan ook nog leuker en heb jij een fantastisch cadeau dat zeker zal worden gewaardeerd!

2. Chocolade schaakspel

Dit schaakspel van chocolade ziet er zo mooi uit dat het bijna zonde is om op te eten. Het is dan ook een leuk cadeau om te geven aan een schaakliefhebber die dol is op chocolade. Deze zal zeker blij verrast zijn met dit bijzondere cadeau en kan tijdens een potje schaken heerlijk genieten van deze schaakstukken van chocolade.

3. Boek 'De Schaakbijbel'

Ken jij een schaakliefhebber die graag meer wil leren over schaken om zo hier nog beter in te worden? Dan is het boek ‘De Schaakbijbel. Geïllustreerde strategieën om uw tegenstander voor te blijven’ het perfecte cadeau. Hierin vind je informatie en voorbeelden met illustraties om de schaakkunst onder de knie te krijgen. Hiermee wordt schaken dan ook nog leuker!

4. Schaakstukken sleutelhanger

Op deze sleutelhanger staan verschillende schaakstukken afgebeeld. Het is dan ook een leuk cadeau voor een schaakliefhebber. Deze kan de sleutelhanger aan zijn/haar sleutelbos hangen, zodat iedereen kan zien dat hij/zij houdt van schaken!

5. Drinkspel Schaken Shot

Met het drinkspel Schaken Shot speel je het schaakspel eens op een andere manier. Het schaakspel bestaat uit een glazen schaakbord met shotglaasjes waarop de verschillende schaakstukken staan afgebeeld.  Als je een schaakstuk van je tegenstander kan slaan, moet je eerst het shotglaasje leegdrinken. Hierdoor wordt een nieuwe wending aan het schaakspel gebracht. Hoe meer je onder invloed van alcohol komt, hoe moeilijker het schaken namelijk wordt. Kortom: een bijzonder cadeau voor een schaakliefhebber waar deze zeker veel plezier aan zal beleven!

6. Chess for three - XL schaakbord voor 3 personen

Verras een schaakliefhebber met Chess for three, dit is een XL schaakbord waarmee je kan schaken met 3 personen. De traditionele regels bij schaken blijven nog steeds gelden, er komen alleen een paar regels bij. Hiermee heb jij een uniek cadeau voor een schaakliefhebber en wordt schaken extra gezellig en spannend!