Top 10 cadeau ideeën voor bierliefhebbers

Voor een bierliefhebber geldt het motto ‘Bier is plezier’. Een echte bierliefhebber geniet ervan om nieuwe biertjes te ontdekken en wordt dan ook vaak verrast met speciaalbier als cadeau. Echter, hoe verras je nu een bierliefhebber op een originele manier?  In dit artikel vind je 10 originele cadeau ideeën die een bierliefhebber zeker zal weten te waarderen.

1. Bierkenner krasposter

Deze bierkenner krasposter is hét perfecte cadeau voor een echte bierliefhebber die ervan houdt om verschillende soorten bier te proberen. Op de bierkenner krasposter staan 42 verschillende bierstijlen, welke de ontvanger van het cadeau weg kan krassen als hij/zij deze heeft geprobeerd. Door het weg krassen van de gouden folie komt de kleur van het betreffende bier tevoorschijn. Bij de krasposter zit een boekje, waarin meer staat beschreven over de verschillende biersoorten.

2. Bierpuzzel

Houd jij er wel van om een vriend of familielid een beetje te plagen met een cadeau? Dan is de bierpuzzel misschien voor jou wel het perfecte cadeau. De ontvanger van het cadeau moet hierbij namelijk moeite doen voor zijn/haar flesje bier. Voordat hij/zij van het flesje bier kan genieten moet eerst de puzzel opgelost worden. 

3. Bierdopjes kaart

Een bierdopjes kaart is het perfecte cadeau voor de bierliefhebber die ervan houdt om verschillende biertjes in Nederland of misschien wel de hele wereld te proberen. Er zijn dan ook twee uitvoeringen van de bierdopjes kaart. De bierkaart kan de bierliefhebber die het cadeau heeft ontvangen aan een muur naar keuze ophangen. Met dit cadeau kan een bierliefhebber nagenieten van alle biertjes die hij heeft genoten.

Bierdopjes kaart Nederland
De bierdopjes kaart Nederland is het perfecte cadeau voor de oerhollandse bierliefhebber. Dit betreft een houten bierkaart in de vorm van Nederland met ruimte voor 32 bierdopjes, welke in de kaart geklemd kunnen worden. 

Bierdopjes kaart wereld
De bierdopjes kaart wereld is het ideale cadeau voor een wereldse bierliefhebber die biertjes uit heel de wereld wil proberen en ontdekken. Dit betreft een houten wereldkaart welke bestaat uit verschillende onderdelen met ruimte voor 296 bierdopjes, welke in de kaart kunnen worden geklemd.

4. Bierdopjesschieter

Een bierdopjesschieter is het perfecte cadeau voor een bierliefhebber wiens motto ‘Bier is plezier’ op het lijf is geschreven. Een bierdopjesschieter maakt het drinken van een biertje nog een stukje leuker. Met een bierdopjesschieter kun je namelijk een flesje bier openen en de bierdop vervolgens wegschieten. 

Ook ideaal voor een luie bierdrinker. Deze hoeft in het vervolg niet meer naar de prullenbak te lopen, maar schiet gewoon zijn bierdopje de prullenbak in!

5. Gegraveerd bierglas

Met een gegraveerd bierglas wordt bier drinken een stuk bijzonderder. Want wat is er leuker dan bier drinken uit een glas dat speciaal voor jou is ontworpen. Met een gegraveerd wijnglas heb je dan ook een uniek en persoonlijk cadeau!

YourSurprise biedt de mogelijkheid om online het ontwerp te maken voor je gegraveerde bierglas te maken. De mogelijkheden om een bierglas te graveren zijn uitgebreid. Zo kun je gebruik maken van diverse designs voor verschillende gelegenheden, zoals een verjaardag of huwelijk, in combinatie met je eigen tekst.

Naast een regulier bierglas biedt YourSurprise ook de mogelijkheid om een glas voor witbier of een bierpul te graveren. 

6. Bierbrouwpakket

Met een bierbrouwpakket laat jij misschien wel de droom uitkomen van de ontvanger van het cadeau, zijn/haar eigen biertje!

Er zijn online verschillende bierbrouwpakketten te koop. Een voorbeeld hiervan betreft het bierbrouwpakket van Brew Monkey. Dit bierbrouwpakket is beschikbaar in verschillende soorten bier, waaronder blond, IPA, tripel en weizener. 

Bier sokken zijn een leuk cadeau voor een echte bierliefhebber die maar geen genoeg kan krijgen van bier. Deze sokken zien er namelijk uit als een glas bier en zijn dan ook de perfecte sokken voor een bierliefhebber.

Deze leuke bier sokken zijn beschikbaar in 2 verschillende varianten. Dit zijn 2 verschillende biersoorten, namelijk ale (oranje) en lager (geel). De biersokken worden geleverd in een bierblikje, zodat jij mooi cadeau hebt om te geven!

8. Cadeaubon 'Bier en ballen'

Met de cadeaubon ‘Bier en ballen’ kan de ontvanger van het cadeau met nog een andere persoon ergens een biertje met een portie bitterballen nuttigen. De ontvanger van het cadeau heeft de keuze uit verschillende cafés, bars en restaurants in Nederland. Een echte bierliefhebber heeft deze cadeaubon dan ook waarschijnlijk binnen no time gebruikt.

Bijkomend voordeel van het cadeau is dat, als je zelf ook bierliefhebber bent, de ontvanger van het cadeau jou misschien wel uitnodigt om de bon met jou te gaan besteden.

De bon betreft een digitaal cadeau, ideaal voor als je last minute nog een cadeau nodig hebt. Daarbij heb je de mogelijkheid om een datum en tijdstip te kiezen waarop de bon naar de ontvanger van het cadeau wordt verstuurd. 


9. Rondleiding bierbrouwerij

Bij een rondleiding op een bierbrouwerij ziet een bierliefhebber hoe al die heerlijke biertjes die hij/zij drinkt nu eigenlijk gemaakt worden. Beleef het productieproces van begin tot eind en ontdek de wondere wereld van bierbrouwen.

Er zijn verschillende producenten van bier die rondleidingen aanbieden bij hun bierbrouwerij. Zo biedt Grolsch een Brouwerij Tour aan op hun brouwerij in Enschede, welke in 2019 voor de tweede keer het Certificaat van Uitmuntendheid heeft gekregen van Tripadvisor. Verder biedt Heineken ook verschillende tours aan op de voormalige brouwerij in Amsterdam. Tot slot biedt ook Hertog Jan de mogelijkheid om een rondleiding te boeken bij hun brouwerij in Arcen.

10. Bierproeverij

Met een bierproeverij wordt een bierliefhebber op zijn wenken bediend, want waar maak je een bierliefhebber blijer mee dan een hele middag bier te proeven? Een bierproeverij biedt een bierliefhebber de mogelijkheid om nieuwe biertjes te ontdekken.

Het verrassen van een bierliefhebber met een bierproeverij kan op verschillende manieren vorm worden gegeven.

Zelf organiseren

Allereerst kun je zelf een bierproeverij organiseren. Online staan verschillende tips voor het zelf organiseren van een geslaagde bierproeverij.

Op locatie

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een bierproeverij te boeken. Er zijn in Nederland verschillende bedrijven die bierproeverijen organiseren. Zoek een bierproeverij uit in een regio naar keuze en genieten maar!