Top 10 cadeaus voor een peuter (kind tussen de 2 en 4 jaar)

In dit artikel vind je de leukste cadeau ideeën voor een peuter. Een peuter is een kind tussen de 2 en 4 jaar. Elke peuter heeft natuurlijk een ander karakter en andere favoriete bezigheden. Daarom vind je in dit artikel cadeau ideeën voor verschillende soorten peuters. Dus of je nu een creatieve, zorgzame, actieve en/of actieve peuter hebt, met deze ideeën vind je een cadeau wat bij je peuter past! 

1. LEGO DUPLO

LEGO DUPLO is het perfecte speelgoed voor een peuter om zijn/haar motoriek te ontwikkelen. Daarnaast kan een peuter met LEGO DUPLO zijn/haar fantasie de vrije loop laten gaan en de mooiste bouwwerken creëren. LEGO DUPLO heeft verschillende bouwsets, zodat je een bouwset kan uitzoeken die bij jouw peuter past. Is jouw peuter gek op Mickey en Minnie Mouse en wil je je peuter verrassen met zijn/haar verjaardag? Geef dan de LEGO DUPLO bouwset Disney Mickey en Minnie verjaardagsoptocht. Kan jou peuter geen genoeg krijgen van Frozen? Verras je peuter dan met de LEGO DUPLO bouwset Frozen Ijskasteel of Elsa’s en Olaf’s theefeest en laat je peuter Elsa, Anna en Olaf de mooiste avonturen beleven. Naast bouwsets met bekende Disney figuren, heeft LEGO DUPLO ook bouwsets waarmee peuters het alledaagse leven tot leven kunnen brengen, zoals een modulair speelhuis, een bakkerij, politiebureau en een brandweerkazerne. 

LEGO DUPLO Modulair Speelhuis
LEGO DUPLO Disney Frozen IJskasteel
LEGO DUPLO Brandweerkazerne
LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein
LEGO DUPLO Bakkerij
LEGO DUPLO Getallentrein

2. Gezelschapsspellen

Wat is er gezelliger dan het spelen van een spelletje? Er zijn verschillende leuke gezelschapsspellen die geschikt zijn voor peuters. Geef een peuter bijvoorbeeld een magnetisch visspel, waarbij je met een hengel vissen uit de vijver moet vissen. Is je peuter helemaal weg van Nijntje? Geef dan het spel Nijntje verstoppertje. Bij Nijntje verstoppertje wordt Nijntje ergens in de kamer verstopt, Nijntje maakt geluid en moet door de spelers worden gezocht. Tot slot kun je een peuter verrassen met zijn/haar eerste memory.

Magnetisch Visspel
Nijntje Verstoppertje Spelen
My First memory

3. BABY born met accessoires

Zoek jij een cadeau voor een zorgzame peuter? Maak deze peuter dan poppenmoeder of poppenvader en geef de peuter BABY born! BABY born is een interactieve babypop met een zacht lichaam, zodat een peuter er soepel mee kan spelen en mee kan knuffelen. BABY born kan drinken, eten, in de luier plassen, plassen en poepen op het potje, in bad en slapen. Afhankelijk van de voorkeur van je peuter kun je je peuter verrassen met een BABY born jongen of een BABY born meisje.

BABY born meisje
BABY born jongen

4. Creatief speelgoed

Heb jij een hele creatieve peuter? Geef dan een cadeau waar je peuter zijn creativiteit in kwijt kan. Houdt je peuter ervan om zelf dingen te creëren? Geef dan je kleuter dan Play Doh klei, hiermee kan je kleuter zijn/haar creativiteit helemaal laten gaan en de mooiste creaties creëren. Is je peuter dol op kliederen? Geef dan bijvoorbeeld de Sophie de giraf vingerverfset. Hierbij zit een mooi Sophie de giraf schort, die de kleuter kan dragen tijdens het vingerverven. Is je peuter dol op tekenen? Geef dan een magnetisch tekenbord. Een peuter kan hierop zijn/haar tekening snel wissen om weer iets anders te tekenen en door de leuke kleurtjes die verschijnen bij het tekenen op het bord en de meegeleverde stempels beleeft je peuter er uren speelplezier aan. Waar een peuter tot slot zijn/haar creativiteit in kwijt kan is Hamertje Tik, hierbij kan een peuter op een kurkbord met een hamertje, spijkertjes en figuurtjes de mooiste creaties maken. 

SES Hamertje tik
SES Sophie de Giraf Vingerverfset
Magnetisch tekenbord
Play-Doh klei

5. Speelkeuken met accessoires

Is jouw peuter een echte keukenprinses of keukenprins in de dop? Wil jouw peuter heel graag meehelpen met koken? Geef je peuter dan een speelkeuken cadeau met accessoires, zodat je peuter zijn/haar fantasie de vrije loop kan laten gaan en heerlijk kan kokkerellen. Geef bij de speelkeuken accessoires, zodat je peuter in zijn/haar speelkeuken de mooiste en lekkerste gerechten en snacks kan bereiden, zoals een pizza. 

Miele Speelkeuken
Little Dutch Speelkeuken

6. Houten blokken

Houten blokken zijn ideaal speelgoed voor een peuter, omdat je peuter hier niet uitgespeeld mee zal raken. De mogelijkheden om te bouwen zijn eindeloos, dus je peuter kan zijn/haar fantasie de vrije loop laten gaan. Daarnaast hebben de houten blokken als bijkomend voordeel dat ze ook nog eens goed voor de fijne motoriek en oog-handcoördinatie van je peuter. Er is keuze uit verschillende houten blokken sets, zodat jij altijd houten blokken vindt die passen bij de interesse van jouw peuter. Kies bijvoorbeeld voor een houten blokkenset met effen gekleurde blokken of een vrolijke houten blokkenset van Nijntje.

Houten Blokkenset
Houten Blokkenset Nijntje

7. Fisher-Price Kassa

Misschien ken je de Fisher-Price kassa nog wel uit je eigen kindertijd, want het is echt tijdloos speelgoed. Er zijn al verschillende generaties opgegroeid met de Fisher-Price Kassa en het blijft geweldig speelgoed voor peuters. Het is ontzettend leuk voor peuters om hun allereerste winkeltje te starten en met deze vrolijke kassa te spelen. Daarnaast kunnen peuters met de Fisher-Price Kassa spelenderwijs kleuren en cijfers leren. Kortom: ideaal speelgoed voor elke peuter!

8. Dokterskoffertje

Een dokterskoffertje is het perfecte speelgoed voor een peuter die heel zorgzaam is en ervan houdt om voor mensen, poppen en knuffels te zorgen en ze te helpen. Een dokterskoffer staat garant voor eindeloos speelplezier. Een peuter zal het fantastisch vinden om mensen, poppen en knuffels te onderzoeken met het onderzoeksgereedschap, zoals een stethoscoop, thermometer, hamertje en oorlampje. Vervolgens kan een peuter de ‘patiënt’ beter maken met bijvoorbeeld een spuitje, pleister, verband of zalfje. En misschien vindt een peuter het ook wel heel leuk om zelf een keer ‘patiënt’ te zijn. Al met al staat een dokterskoffertje garant voor veel speelplezier! 

9. Voorleesboek/Prentenboek

Een boekje voorlezen aan je peuter is gezellig en rustgevend, het is daarom ook perfect voor het slapengaan. Een leuk cadeau voor een peuter is dan ook een vrolijk voorleesboek/prentenboek. Er zijn veel verschillende prentenboeken te koop, zoals De mooiste vis van de zee, Gewoon zoals je bent en Rupsje Nooitgenoeg. Daarnaast kun je ook kiezen voor een voorleesboek met verschillende gedichtjes en verhaaltjes, zoals het grote voorleesboek. Ideaal om elke dag uit voor te lezen!

Zie ook het artikel ‘Cadeautip voor een kind: gepersonaliseerd kinderboek’.

10. Fisher-Price Little People

Met Fisher-Price Little People kan een peuter zijn/haar fantasie de vrije loop laten gaan en allerlei verhaaltjes tot leven laten komen. Verder stimuleren de Fisher-Price Little People de motorieke vaardigheden van een peuter. Er zijn veel verschillende Fisher-Price Little People sets. Met het Fisher-Price Little People huis kan een peuter op ontdekkingstocht gaan in de verschillende kamers van een huis. Met de Fisher-Price Little People School kan een peuter het alfabet oefenen en leren tellen. Daarnaast bevat de school diverse leuke elementen, zoals een wip, wereldbol die kan draaien en een metalen schoolbel. Is je peuter dol op boerderijdieren? Laat je peuter dan allerlei avonturen op de boerderij beleven met de Fisher-Price Little People dierenverzorgingsboederij. Tot slot is de Fisher-Price Little People Garage perfect voor kinderen die dol zijn op auto’s. 

Fisher-Price Little People Huis
Fisher-Price Little People School
Fisher-Price Little People Dierenverzorgingsboerderij
Fisher-Price Little People Garage