Top 32 schoencadeautjes voor kinderen per leeftijd!

Wanneer Sinterklaas in het land komt, mogen kinderen hun schoen weer zetten. Sinterklaas geeft namelijk niet alleen cadeautjes op pakjesavond, maar vult ook af en toe de schoen van kinderen met een leuk cadeautje. Ben jij op zoek naar een leuk schoencadeautje voor een kind tussen de 1 en 8 jaar? Bekijk dan hieronder de leukste schoencadeautjes voor kinderen per leeftijd. Hiermee kunnen de Sint en zijn pieten het kind blij verrassen met een fantastisch cadeau in de schoen!

Wat is de leeftijd van het kind waarvoor je een schoencadeautje zoekt?

Schoencadeautje kind 1 jaar

Een kind dat 1 jaar oud is, maakt waarschijnlijk voor het allereerst het Sinterklaasfeest mee. Op deze jonge leeftijd zijn kinderen vaak nog te jong om de traditie van Sinterklaas te begrijpen, maar ze zullen het zeker fantastisch vinden om een cadeautje in hun schoen te vinden en deze te openen. Met de cadeau ideeën hieronder vind jij een fantastisch schoencadeautje voor een kind van 1 jaar waar deze zeker blij van zal worden.

Vingerpopboekje Knuffel me kleine beer

Een fantastisch schoencadeautje voor een kind van 1 jaar is het vingerpopboekje Knuffel me kleine beer. Hiermee wordt het lezen van een boekje met je kind nog leuker en fijner!

Review: “Een heel leuk boekje waarbij je tijdens het verhaaltje je vingers in de armen van de beer kunt doen. Heel leuk als kraamcadeautje, maar ook voor oudere dreumesen heel leuk. Zeer tevreden!”

Klei met uitsteekvormen

Een leuk schoencadeautje voor een dreumes is klei met uitsteekvormen. Een kind kan hiermee zijn/haar fantasie en creativiteit tot uitdrukking brengen. Daarnaast leert een dreumes hiermee ook kleuren en vormen, zodat het niet alleen een leuk maar ook leerzaam cadeau is!

Review: “Goede stevige vormpjes in opvallende kleurtjes. Je kunt ze gebruiken voor klei, in de zandbak en zelfs om koekjes mee te maken. Echt een aanrader.”

Mijn eerste kleurpotloden XL

Een leuk schoencadeautje voor een kind vanaf 12 maanden is een set XL kleurpotloden. De allereerste kleurpotloden voor je kleintje, waarmee hij/zij kan leren kleuren en tekenen. Hieraan zal het kind zeker veel plezier beleven!

Review: “Dikkere potloden voor de kleintjes, zodat ze het beter vast kunnen houden. Is een kerst cadeautje voor mijn 1-jarig nichtje samen met een kleurboek. Zal ze vast geweldig vinden!”

Kleuren met water set

Een ideaal Sinterklaas cadeautje voor een dreumes is de set kleuren met water van SES Creative. Hiermee kan een kind kleuren met water, zonder rommel! De set bestaat uit leuke kaarten waarop dieren staan. Door met een natte borstel over de kaarten heen te gaan, verschijnt er kleur op de kaarten. De kaarten zijn ook nog eens herbruikbaar, zodat je kind hier eindeloos plezier aan kan beleven!

Review: “Heel leuk om je kleintje te laten schilderen, zonder dat je met de troep zit. Mijn zoontje vindt het geweldig!

Schoencadeautje kind 2 jaar

Ben jij op zoek naar een schoencadeautje voor een kind van 2 jaar en vraag jij je af wat je een kind van 2 jaar geeft voor Sinterklaas? Of je nu een cadeau zoekt voor een jongen of meisje van 2 jaar, met de onderstaande cadeau ideeën vind jij altijd een leuk Sinterklaas cadeau voor een peuter waar het veel plezier aan zal beleven!

LEGO Duplo Boerderijdieren set

Een leuk schoencadeautje voor een kind van 2 jaar is de LEGO Duplo boerderijdieren set. Dit prikkelt de fantasie van kinderen, is goed voor de fijne motoriek en staat daarnaast garant voor veel speelplezier!

Review: “Leuk voor kindjes om mee te spelen en boerderijdieren te leren kennen.”

Waar is kikker flapjesboek

Een leuk schoencadeautje voor een peuter is het flapjesboek Waar is kikker?. In dit flapjesboek speelt Kikker verstoppertje en gaat het kind op zoek naar Kikker. Een leuk boekje dat een peuter zeker leuk zal vinden!

Review: “Leuk, simpel boekje met een heel kort verhaaltje. Ideaal voor onze 2-jarige dochter die er geen genoeg van kan krijgen.”

Bruynzeel waskrijtjes

Een leuk Sinterklaas cadeau voor een kind van 2 jaar zijn Bruynzeel waskrijtjes. Deze zijn extra dik, zodat ze geschikt zijn voor kleine kinderhandjes. Hiermee kan een peuter dan ook heerlijk kleuren, tekenen en mooie kunstwerken maken!

Review: “Echt hele fijne krijtjes. Ook de allerkleinsten die net beginnen met kleuren krijgen hier een leuk resultaat mee. Het ligt goed in de hand, geeft snel kleur en breekt nauwelijks.”

Woezel en Pip gigagroot kleurboek met stickers

Het Woezel en Pip gigagroot kleurboek met stickers is een geweldig Sinterklaas cadeau voor een peuter. Hierin kan het namelijk heerlijk kleuren en stickers plakken. Een kind van 2 jaar zal dit dan ook helemaal fantastisch vinden!

Review: “Mijn nichtje van 2 is erg blij met haar kleurboek! Leuke illustraties en groot van formaat.”

Schoencadeautje kind 3 jaar

Sinterklaas is een bijzondere tijd voor een kind van 3 jaar. Een peuter kijkt waarschijnlijk heel erg uit naar de komst van Sinterklaas en zijn pieten of vindt het misschien ook wel spannend. In ieder geval zal een kind van 3 jaar het fantastisch vinden om een cadeau te krijgen van Sinterklaas en zijn pieten. Hieronder vind je daarom de leukste schoencadeautjes voor een kind van 3 jaar, waarmee een peuter zeker dolblij zal zijn!

Kinderboek Speuren in de dierentuin

Speuren in de dierentuin is een interactief kinderboek, waardoor het extra leuk is om samen te lezen. Het boek bevat namelijk allerlei zoekplaten en een ‘zaklamp’ om dingen te zoeken in het boek. Het is dan ook een origineel schoencadeautje voor een kind van 3 jaar dat hij/zij zeker leuk zal vinden om te krijgen!

Review: “Leuk en mooi zoekboek/voorleesboek. Onze kinderen zijn er allebei gek op. Leuk verhaal om voor te lezen. Net even anders dan de andere zoekboeken doordat je de dieren met de zaklamp moet zoeken. Absolute aanrader!

Hot Wheels cadeauset met 5 autootjes

Een fantastisch schoencadeautje voor een 3-jarige is een cadeauset met daarin 5 autootjes van Hot Wheels. Met deze autootjes kan een peuter meteen gaan spelen. Hiermee zal jij een 3-jarige dan ook zeker blij verrassen!

Review: “Leuke autootjes voor een klein prijsje. Mijn zoontje speelt hier heel vaak mee. Aanrader!”

LEGO Duplo Wilde dieren van Afrika set

Een leuk schoencadeautje voor een kind van 2 jaar is de LEGO Duplo Wilde dieren van Afrika set. Een peuter zal eindeloos speelplezier beleven aan deze LEGO Duplo set en daarnaast wordt hierdoor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de sociale en emotionele intelligentie gestimuleerd.

Review: “Leuke speelset (voor een kind van 3 jaar gekocht) van dieren. Zoals gewend van Duplo van goede kwaliteit.”

Woezel en Pip raamstickers

Raamstickers van Woezel en Pip zijn een leuk schoencadeautje voor een kind van 3 jaar. Of het nu is voor in de auto of voor thuis, er is altijd wel een raam in de buurt waar je kind kan spelen met de raamstickers. Een kind van 3 jaar zal het zeker leuk vinden om hiermee te spelen!

Review: “Leuke, mooie stickers! En lekker veel, heb de helft op het raam in de auto geplakt. De rest mag mijn dochter op de tuindeuren plakken. Ze is er helemaal blij mee! En ik vind het gezellig staan, zo’n raam met vrolijke stickers.”

Schoencadeautje kind 4 jaar

Sinterklaas is een bijzondere tijd voor een kind van 4 jaar. Wellicht gaat je kind ook al naar de bassischool en zit hij/zij in groep 1/2, waar ook stilgestaan zal worden bij het Sinterklaasfeest. Het kind is namelijk een kleuter en zal het Sinterklaasfeest echt bewust beleven en naar de aankomst van Sinterklaas, zijn pieten, het zetten van de schoen én het krijgen van cadeautjes toeleven. Met de onderstaande cadeau ideeën vind jij dan ook een fantastisch schoencadeautje voor een kind van 4 jaar, waarmee een kleuter dolblij zal zijn!

Hamertje Tik

Een leuk schoencadeautje voor een kind van 4 jaar is Hamertje Tik. Dit bestaat uit een kurken plaat, verschillende houten vormpjes, spijkers en een houten hamertje, waarmee een kleuter de mooiste creaties kan maken. Hier zal een kleuter dan ook oneindig veel plezier aan beleven!

Review: “Hamertje tik blijft leuk! Dit is een leuke set met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Gekocht voor mijn 4-jarige zoontje en hij is er dol op.”

Kikker junior kwartet

Kinderen zijn dol op het spelen van spelletjes! Een leuk schoencadeautje voor een kleuter is dan ook het Kikker junior kwartet. Dit staat zeker garant voor veel gezelligheid en plezier!

Review: “Een ontzettend leuk spel om je kind spelenderwijs bekend te maken met het spelletje kwartet. De kaarten zijn duidelijk en door het gebruik van de plaatjes van Kikker ook makkelijk te benoemen. Daarnaast is het prettig dat de kaarten wat groter zijn. Mijn zoon vindt het een geweldig spel!”

Playmobil set Hondentrainster

Een leuk schoencadeautje voor een 4-jarige is de Playmobil set Hondentrainster. Hiermee kan een kind zijn/haar fantasie tot uitdrukking brengen en met de Playmobil figuren allerlei leuke verhalen creëren. Hiermee zal een kleuter dan ook graag spelen!

Review: “Het kadootje werd uitgepakt, opengemaakt en er werd direct mee gespeeld!”

Paw Patrol strijkkralenset

Een Paw Patrol strijkkralenset is een fantastisch Sinterklaas cadeau voor een 4-jarige. Naast dat strijkkralen goed zijn voor de fijne motoriek en de concentratie, is het ook ontzettend leuk voor je kleuter. Deze zal hier zeker veel speelplezier aan beleven!

Review: “Dit was een kadootje voor een kleinzoon en die wilde er meteen mee aan de slag. Hij was er erg blij mee.”

Schoencadeautje kind 5 jaar

De Sinterklaas periode is een bijzondere en spannende tijd voor een kind van 5 jaar. Het kind gaat naar groep 1/2 van de bassischool en zal zeker toeleven naar de Sinterklaastijd. Van de intocht van Sinterklaas, het maken van een verlanglijstje, het ontmoeten van Sinterklaas en zijn pieten tot het zetten van de schoen. Een van de leukste dingen voor een kind van 5 jaar die hoort bij het Sinterklaasfeest is het krijgen van cadeautjes. Van de onderstaande schoencadeautjes zal een kind van 5 jaar zeker enthousiast worden!

LEGO bouwset Creatieve monsters

De LEGO bouwset Creatieve monsters is een leuk schoencadeautje voor een kind van 5 jaar. Hiermee kan een kind zijn/haar fantasie de vrije loop laten gaan en dingen in elkaar zetten om er vervolgens mee te spelen. 

Review: “Leuk pakketje waar je grappige monstertjes mee kunt bouwen. Spreekt erg aan.”

Paw Patrol 3-in-1 spellen

Welk kind houdt er niet van het spelen van een spelletje? Een kinderspel is dan ook een geweldig Sinterklaas cadeau voor een kind van 5 jaar. Verras een kind met de Paw Patrol 3-in-1 spellen, waarmee je memo, lotto en domino kan spelen. Hieraan zal een 5-jarige veel plezier beleven!

Review: “Gekocht om samen met mijn kleinzoon van 5 jaar en familie te spelen. Hij speelt dit zo graag en wint ook graag. Leuke spellen en divers.”

Krimpfolie Jungle knutselset

Deze krimpfolie Jungle knutselset is een leuk Sinterklaas cadeau voor een 5-jarige die graag creatief bezig is. Op de krimpfolie kan een kind voorbeelden overtrekken, om ze vervolgens in te kleuren, waarna ze door een volwassene in de oven gestopt kunnen worden en ze krimpen. Uiteindelijk heeft een kind een leuke creatie als eindresultaat!

Review: “Kleinkind is er erg blij mee. Dank u Sint.”

Bruynzeel twin point viltstiften set

Bruynzeel twin point viltstiften zijn een creatief schoencadeautje voor een 5-jarige. Hiermee kan een kind zowel dunne als dikke lijntjes tekenen en kleine en grote oppervlakten inkleuren. De Bruynzeel twin point vilstiften set bestaat uit maar liefst 20 viltstiften, waardoor een kind hiermee genoeg kleuren tot zijn/haar beschikking heeft om lekker te kleuren en te tekenen!

Review: “Fijne stiften. Gaan lang mee en het meest ideale is dat het uitwasbaar is uit kleding.”

Schoencadeautje kind 6 jaar

Een kind van 6 jaar gaat volledig op in het Sinterklaasfeest en kan niet wachten om zijn/haar schoen te zetten en cadeautjes te ontvangen van Sint en zijn pieten. Ben jij op zoek naar een leuk schoencadeautje voor een kind van 6 jaar? Bekijk dan de onderstaande Sinterklaas cadeaus voor 6-jarigen. Een kind zal dolblij zijn met een van deze leuke schoencadeautjes!

Domino Express Starter Lane bouwset

Een origineel schoencadeautje voor een kind van 6 jaar is de Domino Express Starter Lane bouwset. Deze set bestaat uit dominostenen, een knikkertrap en een brug. Een set waar een kind van 6 jaar zeker graag mee zal spelen!

Review: “Onze jongens vonden dit een geweldig cadeau. Ze hebben er al uren speelplezier mee gehad en je kan er ook echt hele toffe creaties mee maken. Echt een aanrader!”

LEGO 3-in-1 bouwset Dolfijn en schildpad

Een leuk schoencadeautje voor een 6-jarige is de LEGO 3-in-1 bouwset Dolfijn en Schildpad. Hiermee kan het kind gelijk gaan spelen en daarnaast prikkelt dit de fantasie. Hier zal een kind van 6 jaar dan ook veel plezier aan beleven!

Review: “Leuke LEGO om in elkaar te zetten, zeker omdat je 3 verschillende dieren kan maken. Het zijn niet veel LEGO blokjes, maar het is wel verrassend. Goed voor deze prijs.”

Huisdieren weetjes kwartet

Een leuk Sinterklaas cadeau voor een kind van 6 jaar is het Huisdieren weetjes kwartet. Dit is niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam spel. Hiermee zal jij een 6-jarige zeker blij verrassen!

Review: “Leuk en leerzaam kwartetspel. Gemakkelijk herkenbare plaatjes. Ook geschikt voor kinderen die nog niet goed kunnen lezen.”

Smart Games Plug & Play Puzzler

De Smart Games Plug & Play Puzzler bestaat uit allemaal puzzelstukjes die losgemaakt kunnen worden, waarna deze opnieuw in elkaar gezet kunnen worden. Met deze kubus kun je maar liefst 48 opdrachten uitvoeren, van makkelijk tot moeilijk. Daarnaast is de kubus makkelijk mee te nemen. Kortom: een fantastisch Sinterklaas cadeau voor een kind van 6 jaar!

Review: “Heel leuk spel. Onze zoon van bijna 6 speelt het heel graag, maar ook oudere kids biedt het genoeg uitdaging. Goede prijs-kwaliteitverhouding, degelijk materiaal.”

Schoencadeautje kind 7 jaar

Een kind van 7 jaar beleeft vaak voor het laatst de magie van Sinterklaas. Je wil deze dan ook een onvergetelijke Sinterklaastijd geven met een fantastisch schoencadeautje. Bekijk daarom hieronder de leukste schoencadeautjes voor een kind van 7 jaar, zodat de Sint en zijn pieten hem/haar blij kunnen verrassen!

Jan van Haasteren junior puzzel Efteling Max & Moritz

Verras een kind met een leuke Efteling Jan van Haasteren junior puzzel van Max & Moritz. Hiermee heb jij een leuk schoencadeautje voor een kind van 7 jaar waaraan het veel puzzelplezier zal beleven!

Review: “Mijn kleinzoon van 7 jaar vindt het leuk om samen met oma nu ook een puzzel van Jan van Haasteren te maken.”

Playmobil set Hondenoppas

Een schoencadeautje waar jij een 7-jarige zeker blij mee zal maken, is de Playmobil set Hondenoppas. Dit is een Playmobil figuurtje die verschillende honden uitlaat. Hiermee zal een kind zeker graag spelen!

Review: “Ik heb dit cadeau gegeven aan de beste vriend van mijn zoontje en hij was zo blij dat ze samen konden spelen. Ik raad dit aan veel kindjes aan!”

Dieren Yathzee dobbelspel

Het dieren Yathzee dobbelspel is een leuk Sinterklaas cadeau voor een 7-jarige. Een kind zal zeker blij zijn als hij/zij dit spel in zijn/haar schoen vindt en dit meteen willen spelen. Hieraan zal het dan ook veel plezier beleven!

Review: “Ik ben zelf niet zo van de spelletjes, maar dit spel vind ik zelfs leuk. Mijn zoontje van 7 en ik raken niet uitgespeeld, steeds weer opnieuw. In één middag 6x gespeeld. Simpel spel, maar erg leuk.”

LEGO bouwset Fantasie boswezens

Een leuk Sinterklaas cadeau voor een kind van 7 jaar is de LEGO bouwset Fantasie boswezens. De creaties die je hiermee kan maken zijn eindeloos. Zo kan je een uil, egeltje, hertje, konijn en eekhoorn hiermee maken. Hier zal een kind dan ook graag mee spelen.

Review: “Je krijgt wat je gewend bent van LEGO. Wat wij erg leuk vinden, is dat deze set voor zowel jongens als meisjes erg leuk is. We zullen hem nog wel een keer als kadootje geven.”

Schoencadeautje kind 8 jaar

Een kind van 8 jaar heeft het geheim van Sinterklaas waarschijnlijk al ontdekt of gaat deze op korte termijn ontdekken. Sommige kinderen hebben het hier moeilijk mee en zijn hier verdrietig of boos over. Verras het kind daarom met een fantastische schoencadeautje waar deze zeker blij van zal worden!

Pop or Flop Gameconsole

Een origineel schoencadeautje voor een kind van 8 jaar is de Pop or Flop gameconsole. Deze staat garant voor eindeloos speelplezier en zal een 8-jarige helemaal fantastisch vinden!

Review: “Super leuk elektronisch Pop it spel. De Pop or Flop is een groot succes voor ons hele gezin. In eerste instantie 2 stuks gekocht voor onze dochter van 6 en zoon van 8, maar inmiddels een derde aangeschaft voor mijzelf. Kinderen komen al tot level 12 en ik zelf kom tot level 7. Ook leuk is de modus dat je tegen elkaar kan spelen. Kortom erg leuk en vooral verslavend spelletje.”

Stabilo viltstiften

Een leuk Sinterklaas cadeau voor een 8-jarige zijn Stabilo viltstiften. Of het nu is voor een kleurplaat of om tekeningen te maken, hiermee zal een kind graag kleuren!

Review: “Hele fijne stiften! Mijn kinderen zijn er heel blij mee. Ze kleuren zoveel dat ze inmiddels wel op gaan raken, dus binnenkort weer nieuwe voor ons!”

Beverbende kaartspel

Het Beverbende kaartspel is een fantastisch Sinterklaas cadeau voor een kind van 8 jaar. Het is een leuk spel voor jong en oud dat makkelijk is te leren en ook nog eens goed is voor je geheugen. Het staat dan ook garant voor veel gezelligheid!

Review: “Dit is nu eens een spel die voor verschillende leeftijden en ook voor ouders echt leuk is om te spelen. Aanrader dus!”

Boek 900 supermaffe raadsels voor kinderen

Een origineel schoencadeautje voor een 8-jarige is het boek 900 supermaffe raadsels voor kinderen. Een kind zal dit boek dolgraag lezen en vervolgens met veel plezier alle raadsels vertellen aan familie en vrienden!

Review: “Leuke manier om je kids toch te laten lezen zonder dat ze echt denken dat ze ‘moeten’ lezen.”

SpeelgoedSpeelgoed