De populairste gezelschapsspellen om te geven én te krijgen

In dit artikel vind je de populairste gezelschapsspellen, welke niet alleen een leuk cadeau zijn om te geven maar zeker ook om te krijgen. Een gezelschapsspel is een populair cadeau waarmee je gezelligheid brengt, want wat is er leuker dan met zijn allen aan tafel gaan zitten en een gezelschapsspel spelen? Of je nu houdt van een denkspel, dobbelspel, partyspel of geluksspel, met één van deze populaire gezelschapsspellen vind jij altijd een spel dat bij jou óf de ontvanger past. Of je nu een leuke avond wil met familie of vrienden, met één populaire gezelschapsspel van de de top 11 populairste gezelschapsspellen zit je altijd goed!

1. Rummikub

Rummikub is een populair gezelschapsspel, waarbij je alle steentjes op je rekje moet wegspelen. Degene die als eerste al zijn/haar steentjes heeft weggespeeld is de winnaar!

Rummikub Original

Populairste gezelschapsspellen

2. Triominos

Triominos is een bekend gezelschapsspel, waarbij je driehoekige stenen moet aanleggen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Degene die de meeste punten heeft verzameld wint!

Triominos Deluxe
Triominos Extra Large

Leukste gezelschapsspellen

3. Scrabble

Scrabble is een welbekend gezelschapsspel waarbij je door middel van het vormen van woorden met de letters op je rekje zoveel mogelijk punten moet behalen. Behaal jij de meeste punten met jouw woorden, dan ben jij de winnaar!

Beste gezelschapsspellen

4. Mens erger je niet

Mens erger je niet is een klassiek gezelschapsspel, waarbij je met een dobbelsteen pionnen op het speelbord moet verplaatsen  om ze naar de thuisbasis te brengen. Onderweg naar de thuisbasis kun je medespelers afgooien óf zij jou. Degene die als eerste al zijn/haar pionnen naar de thuisbasis heeft gebracht wint!

Mens erger je niet
Mens erger je niet - Dobbelautomaat

Bekendste gezelschapsspellen

5. Ganzenbord

Een nostalgisch gezelschapsspel is ganzenbord. Hierbij moet je je pion op het speelbord verplaatsen naar het eindvakje. Bepaalde vakjes hebben een speciale betekenis en brengen je dichterbij of juist verder van het eindvakje af. Degene die als eerste op het eindvakje belandt wint!

Oudhollands Ganzenbord
Disney Ganzenbord

Nostalgische gezelschapsspellen

6. Doolhof

Doolhof is een leuk gezelschapsspel, waarbij je door middel van een speelfiguur en het verplaatsen van de gangen van het doolhof bepaalde objecten of figuren moet vinden. Degene die de meeste objecten of figuren heeft gevonden wint!

Doolhof Original
Doolhof Super Mario

Fantastische gezelschapsspellen

7. 30 Seconds

30 Seconds is een grappig gezelschapsspel dat extra leuk is in grote gezelschappen. Het is een leuk partyspel waarbij je in teams speelt en binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op het kaartje moet raden die een teamgenoot omschrijft. Hoe meer je er raad, hoe meer vakjes je op het speelbord vooruit mag. Het team dat als eerste de finish bereikt wint!

30 Seconds Everyday Life

Grappigste gezelschapsspellen

8. Stratego

Stratego is een leuk gezelschapsspel, waarbij je de vlag van je tegenstander moet veroveren, terwijl je je eigen vlag bewaakt. 

Stratego Original
Stratego Junior

Bekendste bordspellen

9. Cluedo

Wie heeft de moord gepleegd? Waar is de moord gepleegd? Met welk moordwapen is het slachtoffer vermoord? Dat zijn de vragen die centraal staan bij het populaire gezelschapsspel Cluedo. Ontdek jij als eerste het antwoord op deze vragen, dan ben jij de winnaar!

Beste bordspellen

10. Ticket to ride

Ticket to ride is een leuk gezelschapsspel, waarbij je de meeste punten moet behalen door het claimen van routes en het behalen van bestemmingskaarten.

Ticket to ride Amsterdam
Ticket to ride London

Leukste bordspellen

11. Monopoly

Monopoly is een welbekend gezelschapsspel, waarbij je door straten te kopen en hotels en huizen te bouwen geld moet verdienen. Degene die aan het einde van het spel niet failliet is wint!

Monopoly Classic
Monopoly Valsspelers Editie
Monopoly Super Elektronisch Bankieren
Monopoly Efteling

Populairste bordspellen