Ontdek de top 10 leukste cadeaus voor Amsterdam liefhebbers

Amsterdam is een stad die bekend staat om de rijke geschiedenis, cultuur en unieke sfeer. Ben jij op zoek naar een origineel cadeau voor iemand die van Amsterdam houdt? Bekijk dan de top 10 leukste cadeaus voor Amsterdam liefhebbers. Hiermee vind jij een cadeau dat de charme van Amsterdam weerspiegelt en zeker in de smaak zal vallen bij een Amsterdam liefhebber. 

1. Serveerplank Skyline Amsterdam

Een serveerplank met de skyline van Amsterdam is een perfect cadeau voor een Amsterdam liefhebber. Allereerst is het praktisch. De serveerplank is namelijk ideaal om te gebruiken voor kaas, worst, brood en andere lekkernijen. Daarnaast wordt het serveren van hapjes met deze serveerplank extra bijzonder, omdat hierop de skyline van Amsterdam staat. Met deze serveerplank kan de ontvanger dan ook op een leuke manier de liefde voor Amsterdam laten zien. Kortom: een geweldig cadeau voor iemand die de stad Amsterdam in zijn of haar hart draagt.

2. Amsterdam servies

Servies dat in het teken staat van Amsterdam is een ideaal cadeau voor iemand die dol is op Amsterdam. Dit servies staat vol met de kenmerkende bezienswaardigheden en elementen van Amsterdam, zoals de iconische grachtenpanden. Het servies is niet alleen praktisch, maar maakt het serveren van een maaltijd of het genieten van een kopje koffie of thee ook extra bijzonder. Zo kan je kiezen uit een ontbijtbord, mok, kom, mini mok, petit four of voorraadpot die geheel in het teken van Amsterdam staat. Wat je ook kiest, hiermee geef jij een geweldig cadeau aan iemand die houdt van Amsterdam en de charme van deze prachtige stad graag in huis wil halen.

Amsterdam ontbijtbord
Amsterdam mini mok
Amsterdam petit four
Amsterdam voorraadpot

3. Amsterdam sokken

Deze sokken met de tekst ‘Amsterdam’ zijn een geweldig cadeau voor iemand die houdt van Amsterdam. Door het dragen van deze sokken kan je op een leuke en subtiele manier de liefde voor de stad tonen. Een Amsterdam liefhebber zal deze sokken dan ook met veel plezier dragen!

4. Amsterdams grachtenpand waxinelichthouder

Een waxinelichthouder in de vorm van een Amsterdams grachtenpand is een prachtig cadeau voor een echte Amsterdam liefhebber. De waxinelichthouder zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Het licht van het waxinelichtje dat erin brandt, zorgt voor een warme gloed. De gevel van het grachtenpand maakt het daarnaast een stijlvolle decoratie. Kortom: een geweldig cadeau voor iemand die houdt van Amsterdam en graag een stukje van de stad in huis haalt.

5. Boek 'De Bosatlas van Amsterdam'

Het boek ‘De Bosatlas van Amsterdam’ is een geweldig cadeau voor iemand die geïnteresseerd is in de geschiedenis en geografie van de stad. Het boek bevat prachtige kaarten en illustraties die de stad op een unieke manier in beeld brengen. Het bevat allerlei informatie over onder meer de geschiedenis van de stad, de stadsontwikkeling en de architectuur. Het is dan ook een geweldig cadeau om te geven aan iemand die houdt van Amsterdam en graag meer wil weten over de stad. Het is een boek dat men keer op keer kan doorbladeren en van kan genieten!

6. Wanddecoratie Skyline Amsterdam

Deze wanddecoratie van de skyline van Amsterdam is een perfect cadeau voor een Amsterdam liefhebber. Het is een stijlvolle manier om een kamer te decoreren en tegelijkertijd de liefde voor Amsterdam te tonen. Hiermee kan iemand die houdt van Amsterdam dan ook een mooie en persoonlijk touch toevoegen aan het interieur. 

7. Koffer met plattegrond Amsterdam

Een koffer met de plattegrond van Amsterdam is een uniek en praktisch cadeau voor een Amsterdam liefhebber die graag op reis gaat. De koffer is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. De plattegrond van de stad op de koffer is niet alleen leuk, maar maakt ook dat je je koffer snel kan vinden (bijvoorbeeld op het vliegveld). Daarnaast kan je met deze koffer iedereen laten zien dat jij dol bent op Amsterdam!

8. Puzzel Amsterdam

Deze puzzel staat geheel in het teken van Amsterdam. Het is dan ook een perfect cadeau voor een Amsterdam liefhebber die van puzzelen houdt. Met 1000 stukjes is de puzzel uitdagend genoeg om enige tijd bezig te zijn. Daarnaast kan je door het puzzelen even ontspannen. De puzzel vormt een prachtig beeld van de grachten van Amsterdam waar zich een feest voordoet. Wat er allemaal gebeurd en te zien is op de puzzel, zie je door het in elkaar zetten ervan. Het is dan ook een geweldige manier om te genieten van de stad op een andere manier.

9. Amsterdam eierwekker

Deze eierwekker staat geheel in het teken van Amsterdam. Het is dan ook een leuke en handige gadget voor een Amsterdam liefhebber die van eieren houdt. Deze eierwekker speelt een toepasselijke melodie als de eieren klaar zijn. Zo hoor je bij een zachtgekookt eitje “Aan de Amsterdamse grachten”. Verder hoor je bij een medium gekookt eitje “Tulpen uit Amsterdam”. Tot slot hoor je bij een hardgekookt eitje “Alle duifjes op de Dam”. De Amsterdamse vormgeving maakt dit cadeau bovendien extra speciaal voor iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Hiermee het koken van het perfecte ei dan ook extra leuk en is dit echt een eitje!

10. Ticket to Ride Amsterdam bordspel

Ticket to Ride Amsterdam is een perfect cadeau voor een Amsterdam liefhebber die ook van bordspellen houdt. Het spel neemt spelers mee op een reis door de stad Amsterdam in de 17de eeuw. Spelers moeten strategisch spelen om routes te bouwen en contractkaarten te behalen om de meeste punten te scoren. Het spel is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar oud en kan met 2 tot 4 spelers gespeeld worden. Met Ticket to Ride Amsterdam geef je een cadeau dat geheel in het teken staat van Amsterdam waar de ontvanger nog lang plezier aan zal beleven.