Goede laptop voor studenten – top 5

In het huidige onderwijs is een betrouwbare en krachtige laptop essentieel geworden voor elke student. Het vinden van de juiste studentenlaptop is dan ook essentieel. Of je nu op zoek bent naar een laptop met optimale prestaties of veel waarde hecht aan draagbaarheid, batterijduur of creatieve mogelijkheden, met de onderstaande top 5 studentenlaptops kan jij een weloverwogen keuze maken. Hiermee vind jij een goede laptop voor studenten om studeren nog makkelijker en leuker te maken. Of het nu is voor het maken van aantekeningen, projecten, studeren of het volgen van online onderwijs, hiermee vind jij de perfecte laptop voor je studie. 

1. Lenovo IdeaPad 3 laptop

Op zoek naar de perfecte laptop voor studenten? De Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH is dé keuze voor snelle multitasking, ruime opslag en uitstekende beeldkwaliteit. Of je nu foto’s wilt bewerken in Adobe Photoshop, films en series in Full HD wilt kijken, dagelijkse taken wilt uitvoeren of je studieprojecten wilt voltooien, deze laptop biedt de prestaties en functionaliteit die je nodig hebt.

2. HP 15s-fq5750nd laptop

De HP 15s-fq5750nd laptop is een uitstekende keuze voor studenten. Deze laptop is perfect voor het typen van verslagen en het maken van presentaties. Met een snelle processor en de Iris Xe onboard videokaart is deze laptop ook geschikt voor lichte grafische toepassingen, zoals het bewerken van foto’s in programma’s zoals Photoshop. Bovendien heb je door het grote scherm voldoende ruimte op je bureaublad.

3. Acer Aspire 5 laptop

Ben je op zoek naar de ideale laptop voor studenten? Dan is de Acer Aspire 5 A517-52-579E een goede keuze. Met zijn snelle processor en SSD is deze laptop razendsnel en perfect voor dagelijks gebruik. Of je nu surft op internet, e-mails verstuurt, verslagen uitwerkt in Word of presentaties maakt in PowerPoint, deze laptop staat voor je klaar. Bovendien is het grote scherm ideaal om van je favoriete films en series te genieten in Full HD.

4. Apple MacBook Air (2020) laptop

De Apple MacBook Air (2020) MGN93N/A is een handige laptop voor studenten. Met zijn ultradunne en lichtgewicht ontwerp is hij gemakkelijk mee te nemen. Dankzij de krachtige Apple M1 chip en het True Tone Retina beeldscherm kan je moeiteloos multitasken en zelfs zware grafische taken zoals Photoshop soepel uitvoeren. De batterij gaat tot wel 18 uur mee, wat betekent dat je de hele dag productief kunt zijn zonder je zorgen te maken over opladen. Met het Mac OS Big Sur besturingssysteem en de Touch ID vingerafdruksensor ben je verzekerd van optimale prestaties, beveiliging en privacy.

5. ASUS VivoBook 15

De ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W is een uitstekende keuze voor studenten. Met zijn snelle processor en SSD is hij perfect voor het werken met grote spreadsheets en het maken van presentaties. Het anti-glare scherm zorgt daarnaast voor comfortabel werken, zelfs in lichte omgevingen. De laptop is ideaal voor dagelijks gebruik, zoals internetten, e-mailen, tekstverwerking en je studie. Hoewel de laptop niet geschikt is voor intensieve fotobewerking of gaming, wordt hij geprezen om zijn AMD Ryzen 7 kracht, snel opstarten binnen 10 seconden en heldere 15.6 inch Full HD-scherm voor scherpe weergave.