De top 5 leukste dobbelspellen om te spelen in 2023

Een dobbelspel cadeau geven is fantastisch als jij iets wilt geven waaraan de ontvanger veel plezier zal beleven. Een dobbelspel draait om het geluk van de dobbelstenen en de bijbehorende spanning. Bekijk de top 5 leukste dobbelspellen en vind een fantastisch dobbelspel dat zal zorgen voor veel gezelligheid!

1. Qwixx dobbelspel

Qwixx is een simpel dobbelspel, kruis zoveel mogelijk getallen aan op je kaart om punten te verdienen. Let op! Je mag alleen van links naar rechts afkruisen. Het grote voordeel van Qwixx ten opzichte van andere dobbelspellen is dat je niet op je beurt hoeft te wachten, ook tijdens de beurt van een ander doe je dus gezellig mee. Qwixx is beschikbaar in verschillende varianten. Bij het Qwixx Original dobbelspel speel je met papieren bladen. Bij het Qwixx deluxe dobbelspel speel je op afwisbare bordjes.

“Het is een heel leuk en snel spel voor alle leeftijden. het is snel geleerd, geen ingewikkelde spelregels. Ook als een ander speelt, ben je in het spel bezig. Je speelt het spel met wat tactiek en wat geluk.” – review bij Qwixx Original dobbelspel op bol.com

Qwixx dobbelspel
Qwixxx Original dobbelspel
Qwixx Deluxe dobbelspel
Qwixx Deluxe dobbelspel

2. Kroko Loko dobbelspel

Kroko Loko is een snel en eenvoudig dobbelspel, waarbij je moet zorgen dat je krokodil zo lang mogelijk wordt. Gooi de dobbelspel om te bepalen of jij een kaartje mag pakken van een bepaalde diersoort, een kaartje mag stelen van een medespeler of een ronde op je beurt moet wachten. Heb jij aan het einde van het spel de langste krokodil? Dan heb jij gewonnen!

“Het is een heel leuk spel. Niet te moeilijk en duurt niet te lang.” – review bij bol.com

3. Regenwormen dobbelspel

Regenwormen dobbelspel

Bij het dobbelspel Regenwormen gooi je met acht dobbelstenen, na een worp kies je een symbool en hiervan moet je alle dobbelstenen opzij leggen, dit symbool mag je bij de volgende worp niet meer kiezen. De waarde van de dobbelstenen die je opzij legt bepaalt of je een steen kunt pakken en, zo ja, met welke waarde. Maar let op! Indien aan het einde van je beurt de waarde van je dobbelstenen niet hoog genoeg is om een steen te pakken, je laatste worp enkel symbolen bevat die je al opzij hebt gelegd of je geen dobbelstenen met het symbool ‘worm’ opzij hebt gelegd, heb je een mislukte worp en mag je geen steen pakken. De persoon die aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft wint. Al met al een spannend dobbelspel waarbij het niet alleen gaat om dobbelgeluk, maar ook om het maken van slimme keuzes. 

Regenwormen Junior dobbelspel

Het Regenwormen Junior dobbelspel is een vereenvoudigde variant van het dobbelspel Regenwormen. Bij het Regenwormen Junior dobbelspel staan op de dobbelstenen geen getallen, maar enkel symbolen. Hierbij hoef je dus niet uit te rekenen wat de waarde van de opzij gelegde dobbelstenen is, maar tel je het aantal opzij gelegde symbolen op. Ideaal dobbelspel dus voor kinderen!

“Ons dochtertje van bijna 5 is helemaal fan van dit spel. Dit jaar gekregen in haar schoen en ze heeft het al helemaal door. Ze speelt zelfs al een beetje tactisch. Mooie van dit spel vind ik dat wij zelf de originele variant regelmatig spelen. Als ze oud genoeg is kan ze zo aanschuiven, maar deze versie is ook voor ons leuk om mee te spelen! Echt een aanrader.” – review bij Regenwormen Junior dobbelspel op bol.com

Regenwormen dobbelspel
Regenwormen dobbelspel
Regenwormen Junior dobbelspel
Regenwormen Junior dobbelspel

4. Dobbelpuzzel spel

Bij een dobbelpuzzel is het doel om als eerste je puzzel bij elkaar te dobbelen. Voor elk puzzelstukje moet een bepaalde kleur of een bepaald getal gedobbeld worden om het aan te mogen sluiten bij je puzzel. De dobbelpuzzel is er in veel leuke varianten, waaronder Nijntje. Dit maakt een dobbelpuzzel een geschikt cadeau voor een kind. Bij het dobbelsteenpuzzel spel van Nijntje staan er verschillende kleuren op de dobbelsteen. Bij het Jumbolino dobbelspel staan er getallen op de dobbelsteen.

“Leuk spel om met twee of vier te spelen” – review bij Jumbolino dobbelspel op bol.com

Dobbelpuzzel dobbelspel Nijntje
Dobbelsteenpuzzel spel Nijntje
Jumbolino dobbelspel
Jumbolino dobbelspel

5. Keer op Keer Dobbelspel

Keer op Keer is een populair dobbelspel waarbij spelers hun scoreformulier proberen te vullen met het hoogst mogelijke aantal punten. Elke ronde gooi je de dobbelstenen en kies je een combinatie van een kleur en getal om in te vullen op je scoreformulier. Het spel biedt verschillende niveaus van moeilijkheid en strategie, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren spelers. Met eenvoudige regels en een korte speeltijd is Keer op Keer een geweldige keuze voor een gezellige spelavond met vrienden of familie.

“Heel leuk dobbelspel, wat je ‘keer op keer’ wilt spelen. Het is geen moeilijk spel dus na het lezen van de uitleg kun je snel beginnen. Je kunt er wat tactiek in bedenken maar je moet het ook vooral hebben van een portie geluk met de dobbelstenen. Makkelijk spel wat je snel op tafel legt. Handig ook dat er kleine stiften bij zitten en je dus meteen kan beginnen.” – review bij bol.com