De top 5 leukste dobbelspellen, leuk om te geven én te krijgen

Op zoek naar een cadeau waarmee jij gezelligheid brengt? Dan is een dobbelspel een geschikt cadeau, een spel dat draait om het geluk van de dobbelstenen en de bijbehorende spanning. 

1. Qwixx

Qwixx is een simpel dobbelspel, kruis zoveel mogelijk getallen aan op je kaart om punten te verdienen. Let op! Je mag alleen van links naar rechts afkruisen. Het grote voordeel van Qwixx ten opzichte van andere dobbelspellen is dat je niet op je beurt hoeft te wachten, ook tijdens de beurt van een ander doe je dus gezellig mee. Qwixx is beschikbaar in verschillende varianten. Bij Qwixx Original speel je met papieren bladen, bij Qwixx deluxe speel je op afwisbare bordjes.

2. Kroko Loko

Kroko Loko is en snel en eenvoudig dobbelspel, waarbij je moet zorgen dat je krokodil zo lang mogelijk wordt. Gooi de dobbelspel om te bepalen of jij een kaartje mag pakken van een bepaalde diersoort, een kaartje mag stelen van een medespeler of een ronde op je beurt moet wachten. Heb jij aan het einde van het spel de langste krokodil? Dan heb jij gewonnen!

3. Regenwormen

Bij het spel Regenwormen gooi je met acht dobbelstenen, na een worp kies je een symbool en hiervan moet je alle dobbelstenen opzij leggen, dit symbool mag je bij de volgende worp niet meer kiezen. De waarde van de dobbelstenen die je opzij legt bepaalt of je een steen kunt pakken en, zo ja, met welke waarde. Indien je een steen mag pakken verdien je het aantal regenwormen dat staat vermeld op de steen, hoe hoger het getal op de steen hoe meer regenwormen je verdient. Heb je met de opzij gelegde dobbelstenen precies het getal dat staat op de steen van een tegenstander, dan mag je deze ‘stelen’.  Maar let op! Indien aan het einde van je beurt de waarde van je dobbelstenen niet hoog genoeg is om een steen te pakken, je laatste worp enkel symbolen bevat die je al opzij hebt gelegd of je geen dobbelstenen met het symbool ‘worm’ opzij hebt gelegd heb je een mislukte worp en mag je geen steen pakken. De persoon die aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft wint. Al met al een spannend dobbelspel waarbij het niet alleen gaat om dobbelgeluk maar ook om het maken van slimme keuzes. 

Regenwormen junior is een vereenvoudigde variant van het spel Regenwormen. Bij Regenwormen junior staan op de dobbelstenen geen getallen maar enkel symbolen. Hierbij hoef je dus niet uit te rekenen wat de waarde van de opzij gelegde dobbelstenen is, maar tel je het aantal opzij gelegde symbolen op. Ideaal spel dus voor kinderen!

Regenwormen junior

4. Dobbelpuzzel

Bij een dobbelpuzzel is het doel om als eerste je puzzel bij elkaar te dobbelen. Voor elk puzzelstukje moet een bepaalde kleur of een bepaald getal gedobbeld worden om het aan te mogen sluiten bij je puzzel. De dobbelpuzzel is er in veel leuke varianten, waaronder Nijntje. Dit maakt een dobbelpuzzel een geschikt cadeau voor een kind. Bij de puzzel van Nijntje staan er verschillende kleuren op de dobbelsteen, bij de puzzel van Jumbolino staan er getallen op de dobbelsteen.

5. Doodle Dice

Doodle Dice is een spel waarbij je afbeeldingen op plaatjes moet namaken met de gegooide dobbelstenen. Er zijn zes verschillende kleuren, per kleur verschilt de moeilijkheidsgraad van de te dobbelen afbeelding. Degene die als eerst een kaartje van iedere kleur bij elkaar heeft gedobbeld wint het spel!