De beste airfryer in 2023 – top 5

Airfryers zijn de laatste jaren razend populair geworden in Nederland, omdat je hiermee op een gezonde en gemakkelijke manier voedsel kan bereiden. Met een airfryer hoef je namelijk geen tot weinig olie te gebruiken, waardoor het veel minder vet is en dus beter voor je gezondheid. Een airfryer is dan ook een gezondere manier om voedsel te bereiden dan een traditionele frituurpan. Daarnaast is een airfryer ook nog eens gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt kan het lastig zijn om te kiezen welke airfryer het beste bij jou past. Daarom vind je in dit artikel de top 5 beste airfryers, zodat jij een airfryer vindt die past bij jouw budget en levensstijl.

1. Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90

De Philips Airfryer XXL HD9650/90 is een van de meest populaire airfryers in Nederland. Het is een krachtige airfryer met een inhoud van 1,4 kg. Verder bevat de airfryer de innovatieve ‘Twin TurboStar’-technologie die de hete lucht in de mand snel ronddraait, waardoor overtollige olie en vet uit het voedsel worden verwijderd en aan de bodem van het apparaat worden afgevoerd.

De Airfryer XXL Premium HD9650/90 heeft een digitaal touchscreen met 5 vooraf ingestelde programma’s om onder andere friet, vlees, vis en kip te bereiden. Daarnaast is het mogelijk om handmatig de tijd en temperatuur in te stellen, afhankelijk van het gerecht dat bereid moet worden. 

Het apparaat heeft een vermogen van 2250 watt, wat ervoor zorgt dat de airfryer snel opwarmt en efficiënt werkt. Het heeft een uitneembare en vaatwasmachinebestendige mand en een afneembare en vaatwasmachinebestendige binnenpan, wat zorgt voor een eenvoudige reiniging.

Tot slot is de Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 voorzien van verschillende handige functies, zoals een warmhoudfunctie, automatische uitschakeling en een unieke QuickClean-mand. 

2. Inventum GF500HLD Airfryer

De Inventum GF500HLD Airfryer is een compact en krachtig model met een inhoud van 5 liter. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om maaltijden te bereiden voor het hele gezin. 

De airfryer is voorzien van een digitaal bedieningspaneel met verschillende voorgeprogrammeerde instellingen, waaronder voor het bakken van friet, kip, vis, vlees en groenten. Daarnaast is het mogelijk om handmatig de gewenste temperatuur en tijd in te stellen.

Het apparaat heeft een vermogen van 1700 watt en is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Bovendien is de airfryer makkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare en vaatwasserbestendige binnenpan en mand.

3. Princess Family Airfryer XXL

De Princess Family Airfryer XXL is een multifunctionele airfryer die perfect is voor gezinnen of mensen die graag koken voor grotere groepen. Met een capaciteit van 5,2 liter is het namelijk mogelijk om grote porties te bereiden. 

De airfryer heeft acht voorgeprogrammeerde instellingen voor onder andere friet, kip, vis en vlees, waardoor je zonder veel gedoe snel en gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Bovendien is het ook mogelijk om zelf de temperatuur en tijd in te stellen.

Het apparaat is uitgerust met oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, waardoor het veilig te gebruiken is. 

4. Tristar FR-6994 Airfryer XXL

De Tristar FR-6994 Airfryer XXL is een heteluchtfriteuse met een inhoud van 4,5 liter, waarmee je snel en gezond kunt frituren, bakken, grillen en roosteren. De airfryer heeft een krachtig vermogen en is geschikt voor het bereiden van gerechten voor 3 tot 4 personen.

Het apparaat beschikt over een bedieningspaneel, waarmee je gemakkelijk de temperatuur en tijd kunt instellen. 

Tot slot is de airfryer voorzien van een oververhittingsbeveiliging, wat de veiligheid ten goede komt. Het apparaat heeft ook een cool touch-handvat en antislipvoetjes, waardoor het stabiel blijft staan op het aanrecht.

5. Tefal Easy Fry & Grill XXL EY8018 Airfryer

De Tefal Easy Fry & Grill XXL EY8018 Airfryer is een veelzijdige airfryer die ook kan grillen. Dit apparaat heeft een grote capaciteit van 1,2 kilogram, wat het ideaal maakt voor gezinnen of voor mensen die regelmatig gasten ontvangen. 

De airfryer heeft een eenvoudige bediening om de temperatuur en de tijd in te stellen of te kiezen voor een programma voor het grillen of airfryen van voedsel.

Verder is het apparaat voorzien van een automatische uitschakelfunctie, waardoor het apparaat zichzelf na een tijd automatisch uitschakelt.

Tot slot is de grillfunctie van deze airfryer is een handige toevoeging voor mensen die graag grillen, maar niet de ruimte hebben voor een apart grillapparaat. 

De bovengenoemde airfryers zijn de beste airfryers die verkrijgbaar zijn op de markt. Elke airfryer biedt verschillende functies en voordelen, dus het is belangrijk om te overwegen welke functies voor jou het belangrijkst zijn en welke airfryer het beste past bij jou.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen