10x cadeau voor een peuter: de beste cadeautips

Een peuter is een kind tussen de 2 en 4 jaar dat spelenderwijs de wereld om zich heen leert te ontdekken. Ben jij op zoek naar een cadeau voor een peuter voor zijn/haar verjaardag, Sinterklaas, Kerst of een andere speciale gelegenheid? Of je nu op zoek bent naar speelgoed voor een peuter dat de verbeelding prikkelt of een cadeau voor een peuter dat de ontwikkeling van de motorische vaardigheden stimuleert, deze top 10 cadeaus voor peuters bevat voor ieder wat wils. Hiermee vind jij dan ook een leuk cadeau voor een peuter dat de groei en ontwikkeling stimuleert en tegelijkertijd veel plezier brengt.

1. Spelletje

Wat is er gezelliger dan het spelen van een spelletje? Een leuk cadeau voor een peuter is dan ook een spel. Verras een peuter bijvoorbeeld met Woezel en Pip Verstoppertje. Hierbij wordt Woezel ergens in de kamer verstopt. Woezel maakt vervolgens geluid en moet worden gezocht. Een peuter zal het fantastisch vinden om naar Woezel op zoek te gaan. Een ander leuk spel voor peuters is een magnetisch visspel, waarbij je met een hengel vissen uit een vijver moet vissen. Tot slot kan je een peuter verrassen met mijn eerste memory van Nijntje. Hiermee heb jij een fantastisch cadeau dat een peuter zeker leuk zal vinden!

Woezel en Pip verstoppertje
Magnetisch visspel
Mijn eerste memory Nijntje

2. Creatief speelgoed

Een leuk cadeau voor een peuter is creatief speelgoed. Hiermee kan een peuter zijn creativiteit de vrije loop laten gaan en iets moois creëren. Verras een peuter bijvoorbeeld met een boerderij klei set, bestaande uit 7 potjes klei en verschillende uitsteekvormpjes. Hiermee kan een peuter de mooiste creaties maken van klei. Verder is de Sophie de giraf vingerverfset ideaal voor een peuter die dol is op kliederen. Bij deze set zit een mooi Sophie de giraf schort, die de peuter kan dragen tijdens het vingerverven. Ken je een peuter die dol is op tekenen? Dan is een magnetisch tekenbord een goede keuze. Een peuter kan hierop zijn/haar tekening snel wissen om weer iets anders te tekenen. Hiermee zal een peuter zich zeker urenlang kunnen vermaken. 

Boerderij klei set
Sophie de giraf vingerverfset
Magnetisch tekenbord

3. LEGO DUPLO bouwset

LEGO DUPLO is het perfecte cadeau voor peuters, omdat zij hiermee hun motoriek kunnen ontwikkelen, hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan en de mooiste bouwwerken kunnen creëren. Er zijn verschillende leuke LEGO DUPLO bouwsets voor peuters waaruit je kan kiezen.

De LEGO DUPLO Droomspeeltuin bouwset staat zeker garant voor veel plezier. Hiermee leert een peuter om een speeltuin te bouwen, waarin ze kunnen spelen en vriendjes kunnen maken. Verder kan een peuter met de LEGO DUPLO Alfabetstad bouwset kleuren, vormen en de letters van het alfabet leren herkennen. Ben je op zoek naar een verjaardagscadeau voor een peuter? Dan is de LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein bouwset een goede keuze. Hiermee zal een peuter zich extra jarig voelen. Tot slot is de LEGO DUPLO Wilde dieren van Europa bouwset perfect voor een peuter die dol is op dieren. Hieraan zal een peuter zeker veel bouw- en speelplezier beleven!

LEGO DUPLO Droomspeeltuin bouwset
LEGO DUPLO Alfabetstad bouwset
LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein bouwset
LEGO DUPLO Wilde dieren van Europa bouwset

4. Fisher-Price kassa

Misschien ken je de Fisher-Price kassa nog wel uit je eigen kindertijd, want het is echt tijdloos speelgoed. Er zijn al verschillende generaties opgegroeid met de Fisher-Price Kassa en het blijft geweldig speelgoed voor peuters. Het is ontzettend leuk voor peuters om hun allereerste winkeltje te starten en met deze vrolijke kassa te spelen. Daarnaast kunnen peuters met de Fisher-Price Kassa spelenderwijs kleuren en cijfers leren. Kortom: ideaal speelgoed voor een peuter!

5. Voorleesboek

Een boekje voorlezen aan een peuter is gezellig en rustgevend. Het is daarom ook perfect voor het slapengaan. Een leuk cadeau voor een peuter is dan ook een vrolijk voorleesboek. Er zijn veel verschillende leuke voorleesboeken voor peuters, zoals Rupsje NooitgenoegDe mooiste vis van de zee en Gewoon zoals je bent. Daarnaast kan je ook kiezen voor een voorleesboek met verschillende gedichtjes en verhaaltjes, zoals Het grote voorleesboek. Ideaal om elke dag uit voor te lezen!

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een peuter? Dan is een gepersonaliseerd kinderboek met naam, foto en persoonlijke boodschap een goed idee!

Voorleesboek Rupsje Nooitgenoeg
Voorleesboek De mooiste vis van de zee
Voorleesboek Gewoon zoals je bent
Het grote voorleesboek

6. Speelkeuken met speelgoedeten

Een geweldig cadeau voor peuters is een speelkeuken. Hiermee kan een peuter zijn/haar fantasie de vrije loop laten gaan en koken in zijn/haar eigen keuken. Een peuter zal dit helemaal fantastisch vinden en hier dan ook graag mee spelen. Verras de peuter nog meer door bij de keuken speelgoedeten en -drinken te geven waarmee in de keuken gespeeld kan worden. Hiervan zal een peuter dolblij worden!

Speelgoedeten en - drinken

7. Dokterskoffertje

Een dokterskoffertje is een leuk cadeau voor peuters dat garant staat voor veel speelplezier. Een peuter zal het fantastisch vinden om mensen, poppen en knuffels te onderzoeken met de doktersspulletjes, zoals een stethoscoop, thermometer, hamertje en oorlampje. Vervolgens kan een peuter de patiënt beter maken met bijvoorbeeld een spuitje, pleister, verbandje of zalfje. Daarnaast vind een peuter het vast ook leuk om zelf een keer patiënt te spelen. Hiermee zal je een peuter dan ook zeker blij maken!

8. Houten blokken

Houten blokken zijn een geweldig cadeau voor een peuter, omdat deze hier niet uitgespeeld mee zal raken. De mogelijkheden om te bouwen zijn eindeloos, dus een peuter zal zich hier zeker lang mee kunnen vermaken. Daarnaast hebben de houten blokken als bijkomend voordeel dat ze ook nog eens goed zijn voor de fijne motoriek en oog-handcoördinatie van een peuter. Er zijn verschillende houten blokken sets verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een houten blokkenset met effen gekleurde blokken of een vrolijke houten blokkenset van Nijntje.

Houten blokkenset
Nijntje blokkenset

9. BABY born pop

Zoek jij een fantastisch cadeau voor een peuter? Maak een peuter dan poppenmoeder of poppenvader en geef deze een BABY born pop! BABY born is een interactieve babypop met een zacht lichaam, zodat een peuter er soepel mee kan spelen en mee kan knuffelen. BABY born kan drinken, eten, in de luier plassen, op het potje plassen en poepen, in bad gaan, slapen en echte tranen huilen. Je kan een peuter verrassen met een BABY born jongen of een BABY born meisje. Hiermee zal een peuter zeker graag spelen!

BABY born pop meisje
BABY born pop jongen

10. Fisher-Price Little People speelset

Een Fisher-Price Little People speelset is leuk speelgoed voor peuters. Hiermee kan een peuter allerlei verhaaltjes tot leven laten komen. Verder stimuleren de Fisher-Price Little People speelsets ook de motorieke vaardigheden van een peuter. Er zijn verschillende leuke Fisher-Price Little People speelsets voor peuters, bijvoorbeeld van een boerderij, garage en pizzeria. Hieraan zal een peuter zeker veel plezier beleven! 

Fisher-Price Little People speelset boerderij
Fisher-Price Little People speelset garage
Fisher-Price Little People speelset pizzeria

Waar moet je op letten bij het kopen van een cadeau voor een peuter?

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kopen van een cadeau voor een peuter om ervoor te zorgen dat het cadeau veilig en geschikt is voor het kind. 

Leeftijd van de peuter
Zorg ervoor dat het cadeau geschikt is voor de leeftijd van de peuter. Fabrikanten geven vaak een aanbevolen leeftijd aan op het speelgoed om ervoor te zorgen dat het veilig is en past bij de leeftijd van het kind. Een peuter is een kind in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Het hangt dus van de leeftijd van de betreffende peuter af, of een bepaald cadeau geschikt is.

Interesses van de peuter
Denk na welke interesses de peuter in kwestie heeft. Kies een cadeau dat aansluit bij de huidige hobby’s, voorkeuren of favoriete personages van de peuter, zoals Woezel en Pip of Nijntje. Dit zorgt ervoor dat de peuter zeker enthousiast zal zijn over het cadeau dat hij/zij krijgt.

Ouders van de peuter
Wellicht hebben de ouders al hints gegeven over leuke cadeaus voor hun peuter. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de ouders een verlanglijstje hebben gemaakt voor hun peuter met cadeaus waaruit je kan kiezen. Tot slot kan je bij twijfel over de geschiktheid van een bepaald cadeau ook altijd advies inwinnen bij de ouders van de peuter. Zij zullen dit zeker op prijs stellen.

Als jij rekening houdt met de bovenstaande tips, vind jij zeker een fantastisch cadeau voor een peuter wat past bij de leeftijd, de interesses en het ontwikkelingsniveau van het kind. Hiermee geef jij dan ook een cadeau dat zowel de peuter als de ouders zeker zullen waarderen.

Wat is het gemiddelde budget voor een cadeau voor peuters?

Het bedrag dat gemiddeld wordt uitgeven aan een cadeau voor een peuter is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de relatie tot het kind (bijvoorbeeld verre of naaste familie) en de gelegenheid (bijvoorbeeld verjaardag, Sinterklaas of Kerst). Over het algemeen wordt tussen de 20 en 50 euro uitgegeven aan een cadeau voor een peuter. 

Waar kan ik een cadeau voor een peuter kopen?

Een cadeau voor een peuter kan je eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende websites met een ruim assortiment aan speelgoed en andere cadeaus voor peuters, zoals bol.com en Amazon. Ben je op zoek naar een gepersonaliseerd cadeau voor een peuter? Dan kan je deze op YourSurprise creëren en bestellen.

Waar kan ik meer inspiratie opdoen voor cadeaus voor peuters?

SpeelgoedSpeelgoed