Beste robotmaaier in 2023 – top 5

Een robotmaaier is fantastisch om je werk in de tuin uit handen te nemen. Deze maait namelijk automatisch en nauwkeurig je gazon. Hiermee is de vervelende klus van grasmaaien verleden tijd en kan jij in de tijd die je bespaart in je tuin relaxen. Vraag jij je af: Wat is de beste robotmaaier? Bekijk dan de top 5 robotmaaiers, zodat jij zorgeloos kan genieten van een prachtig gemaaid gazon!

1. Gardena Sileno Minimo 500 robotmaaier

“De Gardena Sileno Minomo 500 grasmaai robot is een harde werker op de grasmat. Iedere ochtend maakt hij een rondje en het gras ziet er weer strak uit. Afhankelijk van het oppervlakte, stel je eenvoudig in hoelang de robot aan het werk moet, welke dagen en hoe laat op welke dag. 

Ik heb de robot vorige week geïnstalleerd. Dit was wél even wat werk. Je moet goed bedenken waar het basisstation komt te staan en de verschillende grasvlakten afzetten. Het ingraven van de kabel is wel fijn, je ziet deze dan niet meer. De app is super makkelijk en instelbaar in meerdere talen. Na een paar dagen fine tunen, heb je geen omkijken meer naar de robot en blijft je gazon in topconditie. De Sileno hoor je niet. Geruisloos rijdt hij over het gras. Ik overweeg om ook een Gardena garage te kopen voor de robot, dan staat hij ook bij minder goed weer veilig.” – review bij bol.com

2. Zoef Robot robotmaaier Dirk

“Na uitvoerig vergelijken en een nette beantwoording van mijn vragen door Zoef heb ik uiteindelijk voor deze Zoef robotmaaier gekozen. Leuke naam trouwens, hij heet Dirk!

Wij willen ons gazon laten maaien i.p.v. zelf iedere week weer achter de maaier te blijven lopen. Wij kunnen de tijd wel beter besteden. Je hoeft het tegenwoordig niet meer zelf te doen, dus meegaan met de tijd.

Dirk heeft een app. Heel handig. Je kan hem daarmee van afstand bedienen en bijv. instellen wanneer je het gras wil laten maaien. Je hoeft er niet eens voor thuis te zijn.

Het installeren is natuurlijk even wat werk, maar erg moeilijk was het niet. Dat lees je wel eens anders, maar dat viel mij enorm mee. De grenskabel was vrij vlot gelegd. Gewoon goed de handleiding lezen. Het was zo gedaan. Met de meegeleverde pennen had ik de kabel zo vast. Ik ga er vanuit dat de kabel over een poosje niet meer zichtbaar is als het gras ermee vergroeid is.

De tijd die het gekost heeft afgelopen week was goed besteed. Dirk heeft nu de eerste keer zijn ding gedaan zonder dat het ons tijd gekost heeft.” – review bij bol.com

3. Robomow RK1000 robotmaaier

“Prachtig toestel!

+ Maait de randjes erg netjes, omdat de mesjes voorbij de wielen maaien.
+ 225 meter aan perimeterdraad (begrenzingsdraad) meegeleverd.
+ Besturen doe je via Bluetooth en de bijbehorende Robomow app.
+ Prachtig eindresultaat na het maaien.
+ Draad kan ook onder grond gezet worden, waardoor deze onzichtbaar wordt.
+ Enorm stil.
+ Mesjes zijn gemakkelijk te vervangen.

– Kwaliteit kost wat.
– Verbinding via Bluetooth werkt enkel als je niet te ver van jouw robotmaaier verwijderd bent.” – review bij Alternate

4. Bosch Indego M 700 robotmaaier

“Mooie en compacte maaier. Er zit door middel van een pincode diefstalbeveiliging op, wat wel positief is voor een dure aankoop.

Robotmaaier maait netjes het gehele gazon af met echt wel een mooi resultaat. Echter, de installatie was zeer moeilijk en heeft veel tijd gekost. Omdat de maaier na het maaien niet spontaan naar het basisstation reed, hebben we de bedrading opnieuw moeten leggen.

De robotmaaier rijdt parallelle banen en verandert regelmatig van parcours, zodat hij ook de moeilijkere plekjes afrijdt.

Resultaat echt wel tevreden mee, na een moeizame installatie.” – review bij bol.com

5. LandXcape LX790 robotmaaier

“Deze robotmaaier is de tweede die we kochten! En we zijn enthousiast! Hij doet zijn werk feilloos en doet zijn werk beter dan zijn voorganger. De robotmaaier heeft zonder problemen de moeilijke stukken onder de knie en de app-besturing werkt feilloos!” – review bij bol.com