Beste ijsmachine in 2023 – top 5

Met een ijsmachine kan je zelf vanuit huis overheerlijk zelfgemaakt ijs maken. Of je nu van roomijs, softijs, yoghurtijs of sorbet houdt, een ijsmachine biedt je de mogelijkheid om al deze heerlijke desserts zelf thuis te maken. Het is dan ook een fantastische investering. Je zal namelijk zeker veel plezier beleven aan het creëren en opeten van je zelfgemaakte ijs. Ben jij op zoek naar de beste ijsmachine voor jou? Bekijk dan de top 5 beste ijsmachines in 2023 en vind een ijsmachine die past bij jouw wensen en behoeften.

Wat is de beste ijsmachine?

  1. Beste ijsmachine voor thuis: Ninja Creami ijsmachine
  2. Beste compacte ijsmachine: Krups Perfect Mix 9000 GVS241 ijsmachine
  3. Beste goedkope ijsmachine: KitchenBrothers ijsmachine
  4. Beste zelf vriezende ijsmachine: PRIMO PR401IM ijsmachine
  5. Beste roomijsmachine: Domo DO9066I ijsmachine

1. Ninja Creami ijsmachine (bekend van TikTok)

De Ninja Creami ijsmachine is razend populair en wordt massaal gedeeld via TikTok. Met de Ninja Creami ijsmachine kan je namelijk van alles ijs maken, zoals chocolade, oreo’s, noten, bananen en aardbeien. Hierdoor is de ijsmachine ook ideaal voor mensen met allergieën. Daarnaast weet je zelf wat je in je ijs stopt, zodat je het zo gezond of ongezond kan maken als je zelf wilt. 

Voordelen

+ Veelzijdig: maak ijs met al je favoriete producten
+ De ijsmachine heeft 7 programma’s voor het maken van onder meer ijs, sorbet, smoothie bowls, gelato en milkshakes
+ Mogelijkheid om extra’s toe te voegen, zoals chocoladestukjes of noten
+ Eenvoudig in gebruik
+ Ideaal voor mensen met allergieën

Nadelen

– Neemt ruimte in beslag in de diepvries
– Prijzig

Review

“Ik ben helemaal weg van mijn Ninja Creami! Het maakt elke keer weer het perfecte ijs. Het beste deel is dat het zo gemakkelijk te gebruiken is. Ik voeg gewoon mijn ingrediënten toe, druk op een knop en laat het zijn werk doen. Het ijs komt er elke keer weer glad en romig uit. Ik zou dit product zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke manier om ijs te maken.” – review bij Amazon

2. Krups Perfect Mix 9000 GVS241 ijsmachine

De Krups Perfect Mix 9000 GVS241 ijsmachine is een compacte machine waarmee je eenvoudig heerlijk ijs kan bereiden. Binnen slechts 40 minuten tover je heerlijk ijs tevoorschijn na een invriestijd van 24 uur. Door de doorzichtige bovenkant kan je het hele koelproces volgen. Daarnaast maakt de speciale vulopening het toevoegen van ingrediënten een fluitje van een cent. De ijsmachine wordt geleverd met een receptenboek, zodat je gelijk inspiratie hebt om overheerlijk ijs te creëren!

Voordelen

+ Geschikt voor het maken van sorbet, yoghurt- en softijs
+ Grote kominhoud van 1,6 liter
+ Eenvoudig in gebruik
+ Compact
+ Makkelijk schoon te maken
+ Inclusief receptenoek

Nadelen

– Neemt ruimte in beslag in de diepvries

Review

“We hebben deze ijsmachine gekocht als vejaardagscadeautje voor onze dochter. Het toestel is zeer gemakkelijk te bedienen. Je moet gewoon het mengsel erin gieten en 40 minuten wachten voordat het ijs klaar is. Als je start met een ijskoud mengsel, dan kan je het rechtstreeks uit de kom eten, anders moet het nog kwartiertje in de diepvries. De bak is nogal groot om in de diepvries te zetten, wat het spontaan maken van ijs wat moeilijker maakt. Wij hebben wel wat plaats vrij in onze diepvries, dus hij staat wel altijd klaar om te gebruiken. Wij hebben al flink wat geëxperimenteerd met verschillende recepten (aardbei, kinder bueno, chocolade, speculoos, soja, yoghurt/kers, stracciatella etc.) en er is vrijwel nog niks mislukt. Ook de sorbets (citroen, meloen, aardbei etc.) zijn heerlijk.” – review bij bol.com

3. KitchenBrothers ijsmachine

De KitchenBrothers ijsmachine is de perfecte keuze voor ijsliefhebbers. Hiermee kan je heerlijk roomijs, sorbetijs of yoghurtijs maken in slechts 15 tot 25 minuten. Doordat de kom een inhoud heeft van 1,5 liter kan je genoeg ijs voor vrienden en familie maken. Daarnaast heeft deze kom dubbele isolatie, waardoor het ijs langer koud blijft. Bovendien maakt de grote doorzichtige deksel het toevoegen van ingrediënten en het volgen van het bereidingsproces gemakkelijk. Hiermee kan jij dan ook snel en eenvoudig genieten van heerlijk zelfgemaakt ijs!

Voordelen

+ Geschikt voor het maken van sorbet, yoghurt- en roomijs
+ Grote kominhoud van 1,5 liter
+ Kom met dubbele isolatie
+ Relatief goedkoop

Nadelen

– Neemt ruimte in beslag in de diepvries

Review

“Lekker vers ijs! Meteen met het warme weer lekker sorbetijs gemaakt met rood fruit, werkt perfect en mijn kids vonden het heerlijk (ik natuurlijk ook). Zoals omschreven is het super makkelijk om te maken. Spikkeltjes erover voor de kids en smullen maar.” – review bij bol.com

4. PRIMO PR401IM zelf vriezende ijsmachine

Met de PRIMO PR401IM ijsmachine maak je snel en eenvoudig heerlijk huisgemaakt ijs. Dankzij de ingebouwde compressor vriest de machine zelf terwijl het ijs draait. Met deze machine kan je binnen 60 minuten 1,2 liter vers ijs maken. Middels de vulopening in het deksel kan je verder ook makkelijk ingrediënten toevoegen. Doordat de ijsmachine verder een doorzichtige deksel heeft, kan je tevens het bereidingsproces goed in de gaten houden.

Voordelen

+ Zelf vriezend (voorvriezen niet nodig)
+ Geschikt voor het maken van sorbet, yoghurt- en roomijs
+ Eenvoudig in gebruik
+ Compact

Nadelen

– Prijzig

Review

“Heel degelijk en mooi apparaat. Heeft een eenvoudige bediening en is eenvoudig te reinigen. Het apparaat was goed verpakt, snel bezorgd en werkt volledig in overeenstemming met de beschrijving. Eerste ijsjes waren heerlijk en we genieten nu alweer van de volgende recepten. Ik ben er reuze tevreden mee.” – review bij bol.com

5. Domo DO9066I roomijsmachine

Met de Domo DO9066I roomijsmachine maak je binnen een uur heerlijk roomijs zonder vooraf te hoeven voorvriezen. Geniet bijvoorbeeld van vanille of chocolade roomijs of heerlijke fruitsorbets. Daarnaast kan je eenvoudig extra ingrediënten toevoegen via de vulopening in de deksel, zoals fruit of chocoladestukjes. Hiermee kan jij dan ook fantastisch zelfgemaakt roomijs creëren en hiervan genieten!

Voordelen

+ Goede kwaliteit
+ Zelf vriezend (voorvriezen niet nodig)
+ Geschikt voor het maken van sorbet- en roomijs
+ Eenvoudig in gebruik

Nadelen

– Prijzig
– Zonder receptenboekje

Review

“Echt een 5-sterrenaanwinst deze ijsmachine! Supermakkelijk in gebruik en onderhoud, dat is één. En twee, het resultaat is perfect! Het ijs heeft een heerlijke smaak en prachtige structuur. Met deze machine word je absoluut een verwende ijs eter. Een goed recept is echter onontbeerlijk. Ik wil iedereen aanraden om daarnaar op zoek te gaan en te experimenteren. Het is jammer dat er geen uitgebreid receptenboekje bij zit, maar je moet zoeken op internet.” – review bij bol.com

Waarop moet je letten bij het kopen van een ijsmachine?

Hieronder staan enkele belangrijke punten waarop je moet letten bij het kopen van een ijsmachine. Door rekening te houden met deze punten bij het bekijken van ijsmachines vind jij de beste ijsmachine voor jou!

Type ijsmachine

 Er zijn verschillende soorten ijsmachines beschikbaar, zoals machines met een vrieskom en zelfvriezende machines. Ijsmachines met een vrieskom vereisen dat je de kom van tevoren in de vriezer plaatst. Zelfvriezende ijsmachines hebben daarentegen een ingebouwde vriezer, waardoor voorvriezen niet nodig is. Kies het type ijsmachine dat het beste past bij jouw behoeften en budget.

Capaciteit

Overweeg hoeveel ijs je wilt kunnen maken in een keer. Ijsmachines variëren in capaciteit, van kleine ijsmachines tot grotere modellen die meer hoeveelheden ijs kunnen bereiden. Bedenk hoeveel ijs je meestal nodig hebt en kies een machine met een passende capaciteit.

Bereidingstijd

Let op de bereidingstijd van het ijs in de ijsmachine. Sommige machines kunnen binnen 20 tot 30 minuten ijs maken, terwijl andere modellen hiervoor langer de tijd nodig hebben. Als je niet lang wilt wachten, is het handig om een machine te kiezen waarmee je snel ijs kan bereiden.

Gebruikersgemak

Een eenvoudig te gebruiken ijsmachine maakt het creëren van ijs een stuk leuker. Bekijk in dit kader ook de verschillende functies die de ijsmachine heeft, zoals een digitaal bedieningspaneel, een timer, eenvoudig te verwijderen kom en roerbladen en een schenktuit voor het toevoegen van ingrediënten tijdens het mengen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Controleer de kwaliteit en duurzaamheid van de ijsmachine. Lees beoordelingen van andere gebruikers en bekijk de reputatie van het merk. Je wilt namelijk een machine kopen van goede kwaliteit die lang meegaat en bestand is tegen regelmatig gebruik.

Reiniging

Het schoonmaken van de ijsmachine kan een vervelend klusje zijn. Kies daarom een model dat gemakkelijk schoon te maken is. Daarbij geldt dat afneembare en vaatwasmachinebestendige onderdelen de reiniging kunnen vereenvoudigen.

Prijs

De prijs van ijsmachines kan sterk variëren, afhankelijk van het merk, de capaciteit en de functies. Stel een budget vast en zoek naar een ijsmachine die aan jouw vereisten voldoet en past binnen jouw budget. Het is belangrijk om je daarbij te realiseren dat het de moeite waard is om te investeren in een machine met een goede kwaliteit die lang meegaat.

Conclusie: de beste ijsmachine voor jou

Met het bovenstaande overzicht van de top 5 beste ijsmachines en door rekening te houden met de bovenstaande factoren bij het kopen van een ijsmachine, kan jij een weloverwogen keuze maken. Hiermee vind jij een ijsmachine die perfect past bij jouw wensen en behoeften, zodat jij kan genieten van overheerlijk zelfgemaakt ijs!